XS
SM
MD
LG

Atletiku obilježili Sokočani

Sokolački atletičari zauzeli su ekipno prvo mjesto, a atletičarke drugo na 55. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Priboju u Srbiji sa ukupno osvojenih 17 medalja, rekao je vođa atletske ekipe Milan Curović.

Sokolački atletičari su u dosadašnjem toku takmičenja osvojili šest zlatnih, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja.

"Ponosni smo što je naša Sara Lučić oborila rekord MOSI skokom u vis 179 centimetara. Novi rekord MOSI igara postigao je i Stefan Ćuković na 800 metara rezultatom 1:51,21 minut, a naš mladi atletičar Aleksandar Lučić, bacanjem koplja 63,61 metar postigao je novi lični rekord", rekao je Curović.

Marko Lubarda je osvojač dvije zlatne medalje u bacanju kugle i diska, a zlatne medalje osvojili su i sestra i brat Sara i Aleksandar Lučić, te Stefan Ćuković.

Rukovodilac sportske ekipe sa Sokoca Vera Mijatović je navela da su srebrne medalje osvojile ženska ekipa u planinarstvu / Milica Delić, Snežana Borovčanin i Suzana Vukosavljević/, štafeta žene 400 puta 100 metara i Emilija Kušić u bacanju koplja.

U veoma jakoj kokurenciji u kategoriji seniorke - 68 kilograma, srebrnu medalju u karateu osvojila Tamara Drašković.

Takmičenje na 55. MOSI u Priboju završava se sutra, a učestvuje nekoliko hiljada sportista iz tridesetak opština sa područja jugozapadne Srbije, sjevera Crne Gore i istočnog dijela Republike Srpske i FBiH.

Takmičari će nadmeću u 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.