XS
SM
MD
LG

Priboj najbolji

Svečanom dodjelom pehara,medalja i priznanja najuspiješnijim sportistima,spuštena je zavjesa na najveću amatersku sportsku manifestaciju u Jugoistočnoj Evropi , 55.Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) Priboj 2018.

Na ovogodišnjoj smotri sporstista sa tromeđe tri države Srbije,Crne Gore i Bosne i Hercegovine učestvovale su reprezentacije 29 opština, sa preko 2000 sportista koji su se nadmetali u 15 sportskih grana.

Nakon pet dana nadmetanja od 4. do 8. jula titulom sveukupnog pobjednika okitila se ekipa domaćina, Priboja sa 1562 osvojena boda, drugo mjesto pripalo je Pljevljima koji su imali 1032 boda, dok se na treću poziciju plasirala ekipa Sokoca sa 1019 bodova.

U ženskoj konkurenciji najuspješnije su bile sportistkinje Sokoca sa 525 bodova ,drugo mjesto pripalo je ekipi Priboj sa 360 bodova treća pozicija pripala je  Pljevaljima sa 354 boda.

Među muškim ekipama dominirali su takmičari domaćina Priboja sa ubjedljivih 1197 bodova iza njih su se plasitrali sportisti Pljevalja koji su osvojili 652 boda, a treće mjesto je osvojila Bajina Bašta sa 572 boda.

Pehar za fer plej je otputovao za Požegu, dok je priznanje za najkompletniju ekipu pripalo sportistima i sportistkinjama Sokoca .

Za najbolju sportistkinju 55. MOSI proglašena je karatistkinja Priboja Dejana Stojić dok je najbolji sportista atletičar sa Sokoca, Stefan Ćuković koji je i novi vlasnik rekorda MOSI na 800 metara, a uz ovaj rekord postavlje je još jedan najbolji rezultat MOSI, ostvarila ga je takođe atletičarka Sokoca ,Sara Lučić koja je u skoku u vis skočila 179 cantimetara.

Najbolji po granama sport su bili u rukometu za žene ,Prijepolje,drugo mjesto osvojila je Rogatica a treće Berane.

Priboj je trijumfovao u muškoj konkurenciji srebrena medalja je pripala Novoj Varoši a bronzana Prijepolju. Zlatnu medalju u košarci za dame osvojila je ekipa Prjepolja, druge su bile košarkašice Požege, a treće Pljevalja.

U konkurencihji košarkaša prvo mjesto osvojio je Priboj, drugi su bili košarkaši Nove Varoši, a treći Rogatice.

Odbojkašice Sokoca su se okitile zlatnom medaljom ,druge su bile Fočanke, a treće Pljevljakinje.

U muškoj odbojci Prijepoljci su bili najdominantniji, drugo mjesto pripalo je Priboju, a treće Novom Pazaru.

Titulu najboljih u malom fudbalu ponijeli su Bajinobaštani, drugi su bili Beranci,  a treće mesto osvojila je ekipa Plužina.

U stonom tenisu u ženskoj konkurencij najbolja je bila Foča, iza njih su se plasirale stonoteniserke Požege, a treće Rogatice , kod muškaraca najbolji su bili stonoteniseri Mojkovca, druga je bila Foča, a treća ekipa Pljevalja,

U tenisu su najbolji bili Fočaci, srebro je pripalo Bijelom Polju, a treća je bila Požega.

U planinarstvu za dame su trijumfovale planinarke Rogatice, Sokočanke su bile druge a Pribojčanke treće.

Kod planinara zlatom se okitila domaće ekipa Priboja , srebreni su bili planinari Rogatice, a bronzani Višegrađani.

Prvo mjesto u šahu za dame pripalo je Novoj Varoši ,drugo Pljevljima, a treće Požegi.

Kod muškaraca prvi su bili šahisti Požege, drugo je bilo Goražde, a treće mjesto Priboj.

U sportskom ribolovu Požega je bila prva,drugo mjesto osvojili su ribari Priboja, a treće Bajine Bašte.

U bič voleju za dame prvo mjesto je pripalo Prijepolju, drugi je bio Sokolac , a treća Čajetina,

Kod muškaraca najbolji u odboci na pijesku su bili takmičari Priboja, drugi Bjelopoljci , a treći Prijepojlci.

Što se tiče biciklizma Pljevljaci su bili najbolji iza njih su se plasirali biciklisti Novog Pazara a treće mjesto je osvojila ekipa Bijelog Polja.

Atletičarke Bijelog Polja su osvojile prvo mjesto druge su bile takmičarke Sokoca, a treće Užica, atletičari Sokoca su bili prvi, drugo mjesto pripalo je Bijelom Polju,  a treće Priboju.

U streljaštvu za dame najbolje su bile Beranke, drugo mjesto pripalo je Pljevljima, a treće Užicu, dok je u streljaštvu za muškarce trijumfovala ekipa s Berana ,drugo mjesto pripalo je Užicu,  a treća Pljevljima.

Fudbalerke Pljevalja su osvojile zlatnu medalju, Požega se okitila srebrom, a  bronzano priznanje  je pripalo Rogatici.

Fudbaleri Prijepolja su bili prvi ,drugo mjesto osvojila je ekipa Pljevalja,  a treće Priboj.

Karatistkinje Priboja su bile najuspiješnije, druge su bile takmičarke Užica, a treće Višegrada, dok su u muškoj konkurenciji najuspiješniji bili Pribojčani ,srebrena medalja pripala je Novom Pazaru, a bronzana Bajinoj Bašti.

Paralelno sa MOSI održane su i Para Mosi za osobe sa invaliditetom u šahu ,ribolovu,streljaštvu i pikadu.Najbolji u šahu je bio Slaviša Šušnjar iz Priboja, a u ribolovu njegov sugrađanin Šefket Kriještorac.

U streljaštvu za muškarce titulom se okitio Draženko Janković sa Sokoca,  a u ženskoj konkurenciji Slađana Gorgijevska iz Pljevlaja.

U pikadu najboljan je bila Mira Topolović iz Pljevalja, a kod muškaraca Momčilo Delipara sa Sokoca. Što se tiče redoslijeda ekipa iz Bosne i Hercegovine u sveukupnom plasmanu Sokolac je bio treći, Rogatica osma, 16.Foča,18.Goražde ,20.Čajniče, Višegrad 22,Novo Goražde 24 i 28.Kalinovik.

Po završetku dodjela nagrada i priznanja sportisti Priboja su predali zastavu MOSI takmičarima Sokoca koji je naredne godine domaćin 56.Međuopštinakih omladinskih sportskih igara.