XS
SM
MD
LG

Otvoren odbojkaški kamp na Palama

 

 

U organizaciji Odbojkaškog saveza Republike Srpske i uz podršku Ministarstva omladine, porodice i sporta Republike Srpske u sali Osnovne škole „Srbija“ svečano je otvoren odbojkaški kamp za kadete i kadetkinje.

Prema riječima predsjednika OS Republike Srpske Milutina Popovića, ovogodišnji odbojkaški kamp okupiće oko 100 dječaka i djevojčica iz Srbije i Republike Srpske, koji će raditi i trenirati narednih šest dana.

„Dugo smo bili u Trebinju, pa smo odlučili da napravimo promjenu iz razloga što ovdje u Palama imamo odlične uslove. Sami smo u kampu, ne smetamo jedni drugima u vremenu i prostoru i imamo idealnu nadmorsku visinu“, rekao je Popović novinarima.

 

 

Popović je podsjetio da je ovaj odbojkaški kamp i ranije održavan u Palama.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo što je opština kojom on rukovodi dobila priliku da bude domaćin jednog ovakvog odbojkaškog kampa.

„Zahvaljujem se Odbojkaškom savez Republike Srpske što je ponovo Paljanima ukazao povjerenje i što večeras ovdje možemo da vidimo oko stotinu kadeta i kadetkinja, koji će imati odlične uslove za treninge“, istakao je Jugović.

On je dodao da će sva djeca biti smještena u studentskim domovima i izrazio nadu da će se Paljani na kraju pokazati kao dobri domaćini.

Odbojkašica „Bimal Jedinstva“ iz Brčkog Ana Gajić, kao dugogodišnji učesnik ovog kampa, istakla je da su joj učešća na ovakvim turnirima mnogo pomogla u sticanju novih vještina.

 

 

Gajićeva je dodala da osim prilike da napreduju u odbojci, ovaj kamp djeci nudi odlične prilike za sklapanje novih prijateljstava.

Svi učesnici na odbojkaškom kampu će, pored rada u sportskoj sali Osnovne škole „Srbija“ imati na raspolaganju terene za odbojku na pijesku u školskom dvorištu, kao i sportske terene Studentskog centra „Pale“ u naselju Koran.

Odbojkaški kamp će trajati do 22. jula 2018. godine.