XS
SM
MD
LG

Sloga se obnavlja

Poslije ispadanja iz prvoligaškog društva u Slogi je promjenjeno rukovdstvo, trener i igrački kadar. Da napomenemo Sloga je morala u niži rang administrativnim odlukama. Banjalučki Borac je na terenu prvobitno bio izborio opstanak u Premijer ligi BIH, kasnije odlukom komisije za licenciranje klubova nije dobio takmičarsku licencu zbog dugova te je se preselio u Prvu ligu RS. Time je Sloga kao pretposljednja ekipa  na tabeli morala da ode u niži rang.

Za novog predsjednika kluba postavljen je Miroslav Kršić koji je svojevremeno bio kapiten Sloge i skoro cijelu igračku karijeru proveo je u ovom klubu. Promijenjen je stručni štab gdje je za prvog trenera imenovan Milan Draganović-Milke, a njegov pomoćnik biće Dejan Pešić.

Dobojlije će u drugoligašku sezonu ući sa potpuno izmjenjenim timom. U odnosu na proteklu sezonu ostalo je nekoliko iskusnijih igrača a to su Borislav Lukić koji je najstariji, Željko Radovanović i Aleksandar Janković. Svi igrači koji su bili sa strane  su otišli. Orijentacija kluba u narednom periodu biće oslanjanje na sopstvene snage i igrače  iz omladinskog pogona.

-Pošto sam imao ranije ugovorenih obaveza jer nisam znao da ću preuzeti Slogu sa  ekipom je u prethodnih sedam dana radio trener Pešić. Cilj je da napravimo ekipu od  momaka iz našeg pogona. Pokušaćemo da u narednih 4-5 mjeseci napravimo jednu dobru i kvalitetnu priču. Ići ćemo stepenicu po stepenicu, nije lako vraćati rejting. Polako ćemo vraćati igrače koji su gubili povjerenje u klub. Ja sam bio otišao prije godinu dana, pa sam se  vratio, ne zamjeram nikome, moramo popravljati stvari. Ja se ne plašim izazova imam dobre i kvalitetne momke. Moje je da radim da im ispravljam greške i da napravimo jednu kvalitetnu ekipu.Dok sam radio u omladinskim kategorijama vodio sam 96/97 godište od kojih je nažalost sada  tu samo jedan igrač. Pošto sam bio dugo godina u klubu dobro ipak poznajem igrače , a znam i ove starije. Dok sam radio u Željezničaru sa  mnom su bili Aličić i Andrić, vratio sam Stjepanovića koji je počeo ovdje i Hadžikadunića koji je bio samnom u Borcu iz Jelaha i koji je tamo bio najbolji igrač. U prvomkolu imamo komšijski derbi protiv Ozrena u Petrovu. Raspored je takav kakav je. U prvih nekoliko kola imamo malo teže utakmice. Klub je meni za cilj postavio stabilizaciju ekipe. Ja bi najsrećniji bio da mi budemo prvi već sada, ali ni od  toga neću bježati. Liga je  jaka. Otišlo nam je deset igrača kada smo ispali iz prve lige, doveli smo nekoliko novih. Ja ću svaku utakmicu ići na pobjedu pa  vidjećemo dokle ćemo stići. Ja bi zamolio vas  novinare da podržite ove momke. Pozivam navijače da bodre ove momke jer  bez njih ovo ne bi imalo smisla. –rekao je novi trener Sloge Milan Draganović-Milke.

Kao što smo već rekli Slogu je napustio veliki broj igrača. U redove Sloge došli su Slađan Stjepanović iz gradskog rivala Željezničara, vratio je se Asmir Hadžikadunić iz Borca Jelah. Najavljen je dolazak braće Siniše i Ljubiše Sarkića iz Modriče koji su prije dvije sezone nastupali za Slogu.

-U posljednjih desetak dana ovdje su se neke stvari izdešavale užurbano i neočekivano. Meni kao dugogodišnjem igraču i članu ovog kluba pripao je zadatak da se prihvatim funkcije predsjednika. Nisam mogao to da odbijem ili odustanem. Sa nekim novim mlađim snagama krećemo iz početka. Krenuli smo u stabilizaciju kluba i u igračkom i kadrovskom dijelu. Kada je u pitanju stručni štab tu su Milan Draganović –Milke i njegov pomoćnik biće Dejan Pešić. Oni su dugogodišnji treneri koji su radili sa mlađim kategorijama. Dosta igrača koji su sada u seniorskom timu su prošli kroz omladinske strukture kluba. U narednom periodu naša orijentacija je stabilizacija kluba u organizacionom dijelu, davanje šanse mladim igračima koji su ponikli u našem klubu. Da sa  tim mladim snagama napravimo ekipu koja će  biti respekt na našem području i koja će se moći uključiti u borbu za povratak u Prvu ligu RS. Sloga je iz administrativnih razloga preseljena u drugu ligu. Mi smo prošle  godine na terenu ostvarili opstanak, ali smo za zelenim stolom ispali. Naš prioritetni cilj u prvom dijelu biće stvaranje ambijenta u gradu. Navijači popularne ”Vojvode” da tako kažem nisu okrenule leđa klubu. Bilo je nekih nesuglasica i možemo reći da trenutno ne podržavaju klub. Mi ćemo raditi na tome na njihovom povratku, jer ovaj klub treba navijače. Jer su Vojvode istinski navijači Sloge. Sloga samim svojim postojanjem i imenom kroz istoriju uvijek ima visoke ambicije. Samim tim što smo sada  u drugoj ligi pred nas se postavljaju visoki ciljevi a  to je povratak u prvoligaško društvo. Neću reći da mi imamo prioritetni cilj povratak odmah u ovoj sezoni.Opredijelili smo se  za rad sa  mlađim snagama. Na njima je da se dokažu, a  mi ćemo sav  njihov rad i trud nadograditi i  dovesti i nove igrače, kako bi smo se  vratili u Prvu ligu. –rekao je novi predsjednik FK Sloga Doboj Miroslav Kršić.

Najstariji i najiskusniji u ovoj ekipi Sloge biće Borislav Lukić koji će svojim znanjem i iskustvom pokušati da pomogne mladim saigračima koliko ga zdravlje bude služilo.

-Šef je vidio situaciju sa igračkim kadrom i pravićemo taktiku za  nažalost Drugu ligu. U koju smo bili primorani da ispadnemo zbog administrativnih prepreka. Zna se kakvih je problema Borac iz Banja Luke imao, ali šta je tu je. Valja nam ući sa mladim snagama u narednu sezonu. Druga liga Zapad nije nimalo prijatna. Neko ko je dugo igrao više rangove uvijek zna da je teže igrati niže rangove. Možda je i bolje  za mlade igrače da se čeliče i stiču iskustvo. Sadašnji omjer je 95 posto na mlade igrače. Nas dvojica trojica starijih smo tu da pomognemo. Mislim da ćemo mi pored toga što mnogi nemaju povjerenja u ove  mlade igrače smoći snage za povratak u Prvu ligu. U prvom kolu idemo u Petrovo oni nisu u sutuaciji u kakvoj su bili prije dvije godine. Imaju problema u klubu. Mi idemo gore nadigravati se a  ako ne budu spremni još bolje za nas. –istakao je najstariji igrač Sloge Borislav Lukić.

Prvenstvo počinje 11. i 12. avgusta kada Sloga u okviru prvog kola gostuje u Petrovu kod ekipe Ozren. Dok u drugom kolu na Luke dolaze Laktaši.

Sloga Doboj


Karanovac 5 : 0 Sloga(S)
Proleter 2 : 4 Sloga(T)
Laktaši 0 : 0 Borac
Ozren 1 : 6 Omarska
Vranjak 0 : 3 Sloga(D)
Polet 1926 1 : 5 Sloboda
Ljubić 2 : 2 Mladost
Jedinstvo 1 : 0 Dubrave
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 30 22 5 3 71
2 Borac 30 20 2 8 62
3 Mladost 30 16 5 9 53
4 Ljubić 30 16 4 10 52
5 Dubrave 30 15 5 10 50
6 Sloga(D) 30 14 6 10 48
7 Karanovac (-6) 30 15 2 13 41
8 Omarska 30 13 2 15 41
9 Proleter 30 11 8 11 41
10 Sloga(S) 30 11 8 11 41
11 Sloboda 30 12 4 14 40
12 Laktaši 30 10 9 11 39
13 Sloga(T) (-3) 30 12 4 14 37
14 Vranjak 30 10 6 14 36
15 Polet 1926 30 5 1 24 16
16 Ozren (-3) 30 0 5 25 2