XS
SM
MD
LG

Odbojkaško ljeto u Baru

 

 

Po ugledu na kampove u Srbiji, kao na primjer kamp Dejan Brđović ili kamp Vladimir Grbić, krenuo je sa radom i prvi odbojkaški kamp u Bosni i Hercegovini - kamp "Odbojkaško ljetovanje".

Jedinstven je po tome što se realizuje u Crnoj Gori, na moru, u ljetnjem periodu, tako da djeca pored treniranja mogu i da se kupaju i uživaju u blagodetima mora. 

Baza kampa je već drugu godinu grad Bar, kako zbog svoje  klime i odličnog položaja, tako i zbog odličnih uslova za treniranje, smještaj  kao i niza  drugih aktivnosti interesantnih mladim.

Kamp se održava početkom jula, po završetku školske godine, a prije prave sezone godišnjih odmora, traje 7 dana, a naredne godine biće realizovan u dvije smjene. Kamp se neprestano razvija, i iz godine u godinu je kvalitetniji, masovniji i organizovaniji.

Koncept kampa zasnovan je na individulanom pristupu, sistemu učenja novih odbojkaških tehnika, timskom rešavanju zadataka, socijalizaciji djece, preventivno i korektivno djelovanje na deformitete, usvajanje ispravnih higijenskih i zdravstvenih navika, usavršavanju odbojkaških vještina, uz mnoštvo zabavnih sadržaja tokom dana.

 

 

Cilj kampa je pojačano raditi sa djecom kad imaju najviše slobodnog vremena, a to je upravo tokom ljetnjeg raspusta, a istovremeno suhoparne treninge zamijeniti zanimljivijim, dinamičnijim i uzbudljivijim.

Neka od imena od kojih su djeca učila i koja su širila popularnost odbojke na kampu su Aleksandrar Minić, reprezentativac Crne Gore, Nebojša Grabež, Marijana Boričić, selektorka juniorske reprezentacije Srbije i drugi.

Kamp je već izrodio neke velike nade BiH odbojke, koje su i šampioni u klupskoj konkurenciji u mlađim kategorijama.

Koordinarot kampa je Dejan Čalaković.

Ostale fotografije pogledaje na ovom linku!