XS
SM
MD
LG

Počnije Gradiška 2018

Gradiška je bila poznata po izuzetno cenjenom i međunarodno priznatom turniru u organizaciji Opštinskog saveza koji je unazad nekoliko godina ugašen i nije se održavao. Agilni čelnici Fudbalskog kluba Kozara žele da nastave tu lepu fudbalsku tradiciju pa su pokrenuli turnir “Gradiška – Kozara 2018” koji će od danas do 28. jula imati svoje prvo izdanje, sa četiri renomirana kluba, prvoligaša na entitetskom nivou.

-Naša želja je bila da pokrenemo turnir i vratimo u Gradišku fudbalski ambijent koji je godinama bio prepoznatljiv kada su dolazile i ekipe iz inostranstva, a na turniru u našem gradu učestvovala i seniorska reprezentacija Republike Srpske. Prvo izdanje biće ustvari prilika za uigravanje ekipa za prvenstvo u prvim ligama Republike Srpske i Federacije BiH, međutim u narednom periodu nastojaćemo da samo takmičenje ima prefiks i internacionalnog – rekao je sportski direktor gradiškog kluba Dragan Skakić.

Svečano otvaranje je zakazano za danas u 17.45 časova, a vrpcu novog početka gradiškog turnira trebalo bi da preseče načelnik ove Opštine Zoran Adžić.

-Imamo veliku podršku od Opštine Gradiška i čelnih ljudi, a član naše uprave je zamenik načelnika opštine Ognjen Žmirić koji bi trebalo da bude u njegovoj pratnji na otvaranju. Pozvali smo i čelnike Fudbalskog saveza Republike Srpske, Područnog i Opštinskog saveza Gradiška, da svi zajedno kroz ri dana, uživamo u fudbalskim majstorijama u našem gradu. Nadam se da ćemo imati i podršku sa tribina i moram da kažem da je ulaz na tribine Gradskog stadiona slobodan. Na ovaj način želimo da afirmišemo fudbal u Gradišci – dodao je Dragan Skakić.

Nakon svečanog otvaranja na programu će, od 18 časova, biti prva polufinalna utakmica u kojoj će snage odmeriti dva prvoligaša Republike Srpske, domaćin Kozara i aktuelni vicešampion Rudar Prijedor. Drugog dana, u petak, 27. jula u istom terminu prvoligaš srpskog entiteta Tekstilac Kort iz Dervente dočekaće federalnog prvoligaša iz Bihaća, Jedinstvo. Utakmica za treće mesto neće biti odigrana, a finale je u subotu od 18 časova. Svečano zatvaranje i podela ekipnih i pojedinačnih nagrada počinje u 20 časova.