XS
SM
MD
LG

Zna se - Glasinac

Prvenstvo Republike Srpske, Sokolac

SOKOLAC, 29. JULA /SRNA/ - Na pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske za seniorke i seniore, održanom na Sokocu, atletičari domaćeg "Glasinca" su osvojili ukupno 17 medalja i bili najuspješniji na ovom takmičenju.

Mladena Petrušić

Mladena Petrušić je na jučerašnjem takmičenju bila najuspješnija seniorka sa osvojene tri zlatne i jednom srebrnom medaljom. 

Petrušićeva je na ovom prvenstvu osvojila zlatne medalje skokom u vis 175 centimetara, skokom u dalj 5,66 metara i rezultatom 100 metara prepone 14,59 sekundi. 

Trener "Glasinca" Neđo Đurović rekao je Srni da je Petrušićeva ovim rezultatima postigla dva nova lična rekorda u disciplinama skok u dalj i 100 metara prepone. 

Atletičar "Glasinca" Aleksandar Lučić, takođe, je osvojio zlato u bacanju koplja 58,22 metra. NJegova klupska koleginica Anja Čolaković osvojila je zlato u troskoku sa 11,31 metara. Marko Malović je osvojio zlato bacivši kladivo 31,79 metara. 

Sokolački atletičati osvojili su juče osam srebrnih medalja. Marko Lubarda u bacanju kugle, Sara Lučić skok u vis, Anđela Kovačević koplje, Anica Bartula 100 metara, Mihajlo Memedović troskok, Ivan Đurković kladivo, štafeta četiri puta 100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Atletičari "Glasinca" juče su osvojili i tri bronzane medalje - Aleksandar Lučić troskok, Marko Lubarda disk i Anđela Kovačević disk. 

Osim pojedinačkog prvenstva Republike Srpske za seniorke i seniore, juče je održan i tradicionalni 18. atletski miting na Sokocu, na kojem je učestvovalo 38 klubova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore. 

Đurović, domaćin ovog takmičenja, istakao je da su bacači kugle bili na nivou zadatka - Hamza Alić iz Zenice sa rezultatom 19,77 metara, ali i Kemal Mešić iz Sarajeva, Armin Sinančević iz Prijepolja i Aleksandar Novaković iz banjalučkog "Borca". Bacač kugle sa Sokoca Marko Lubarda postigao je lični rekord bacivši kuglu 17,04 metra. 

Đurović je zadovoljan što su na ovaj miting došli uspješni atletičari iz regiona i postigli dobre rezultate, kao što su Marija Stambolić iz Srbije u trci na 800 metara i LJiljana Matović iz Crne Gore u skoku u dalj. 

Ovu sportsku manifestaciju na stadionu Bara na Sokocu otvorio je načelnik opštine Milovan Bjelica. Sportiste je pozdravio predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Đurđević i promoter mitinga Snježana Pajkić Jolović.