XS
SM
MD
LG

Tih i miran Krunić: Bod koji ima vrednost

Manastirski miran, hercegovački produhovljen, sa sjajom u očima i blagim osmehom na licu ušao je Branislav Krunić u trofejnu salu stadiona u Krupi na Vrbasu posle utakmice sa Širokim Brijegom (2:2). Koliko god teško bilo zbog nepravde nanesene njegovom timu od strane službenih lica nije želeo da bilo šta govori o 90+2. minutu kada su na očigled mnogih sudije Krupi poništile regularan pogodak za pobedu protiv favorizovanog protivnika.
-Zadužen sam za teren i igru i gledam da to funkcioniše onako kako želim i nastojim. Sudijama se nikada ne bavim, već svojom ekipom. Suđenjem se bave ljudi iz struke zaduženi za to u Savezu. Po meni, odigrali smo dobro, osvojili bod protiv jakog protivnika, jednog od pretendenata na najviši plasman i trofeje i možemo da budemo ponosni – istakao je na početku svog izlaganja Branislav Krunić.
Na pitanje da li je zadovoljan igrom i remijem, koji je ustvari trebalo da bude pobeda, Krunić je odgovorio:
-Nakon susreta ušao sam u svlačionicu i video tužna lica svojih igrača, pokušao sam da ih razmrdam, oraspoložim. Pitao sam ih u čemu je problem? Ćutali su. Rekao sam im da sam zadovoljan njihovim izdanjem i rezultatom, pa nismo izgubili. Ostala je iza mene, kada sam izašao, neka čudna atmosfera, podeljenih emocija. Ovo je dobar rezultat za nas. Što se tiče igre videlo se na terenu da je Široki Brijeg kvalitetniji sastav, parirali smo im, čak uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist posle gola primljenog ne protivnikovom dobrom akcijom, već posle naše klasične greške koju ekipe kao što je Široki Brijeg ne propuštaju da kazne. Za deset minuta dobre igre mi smo sve okrenuli na svoju vodenicu i na odmor otišli s golom prednosti.
Usledilo je novo pitanje – je li pretenciozno protiv Širokog Brijega braniti rezultat 2:1 celo drugo poluvreme?
-U pauzi smo se dogovorili da svesno rivalu prepustimo igru i kontrolu lopte, da eventualno iz kontranapada pokušamo da ugrozimo Luku Bilobrka, postignemo treći pogodak i na taj način rešimo utakmicu. Međutim, moram da kažem da smo ponašali onako kako nam je rival dozvoljavao, bili smo primorani da se branimo, jer su Širokobriježani igrali agresivno, ofanzivno i presingom, nismo se snašli u toj situaciji. Ali, kada je taj pritisak posle izjednačenja splasnuo u poslednjih deset minuta smo imali nekoliko situacija da dođemo do pobede, postigli i taj gol… Ponovo smo pokazali da umemo, znamo i možemo da igramo protiv ekipa kao što je Široki Brijeg. Ovaj bod za nas ima vrednost – rekao je Branislav Krunić.
Ipak, ostaje gorčina zbog greške drugog pomoćnika Gorana Dujaka iz Odžaka koji je domaćinu poništio čist gol za pobedu. A Branislav Krunić i posle svega miran i tih, na svu nepravdu koja zaista boli, više zbog nepoštovanja nego samog bodovnog deficita. A sam strateg Krupe zaslužio je bar respekt i poštovanje kao nekadašnji reprezentativac, kada je igrao za “A” tim Fudbalskog saveza BiH u teškom vremenu, u kojem se na takve igrače, u Republici Srpskoj, gledalo posebnim očima…
Poštovanje je ljudska osobina, a BiH je zemlja u kojoj se brzo sve zaboravi!
S. Basara/Zurnal

Buco Ilić: Greške sastavni deo fudbala

Potpredsednik Krupe Dragomir Buco Ilić nije želeo da se upušta u analizu očigledne greške pomoćnika Gorana Dujaka iz Odžaka, ali je istakao:
-Greške, da li sudijske ili igračke, su sastavni deo fudbala i na osnovu njih dolaze i rezultati. Nadamo se da one nisu namerne već plod slučajnosti i verujemo u sve institucije Fudbalskog saveza BiH. Idemo dalje, za nas je Široki Brijeg arhiviran, okrećemo se utakmici sa Radnikom.

Branislav Krunic


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23