XS
SM
MD
LG

Rukometaši Borca počeli sa pripremama

Rukometaši Borca počeli su danas sa pripremama za narednu takmičarsku sezonu, u kojoj će se takmičiti na 4 fronta. Pored Premijer lige, u kojoj su u prošloj sezoni osvojili četvrto mjesto, i Kupa BiH i Republike Srpske čiji pehar je završio u njihovim rukama, crveno-plavi će predstojeće jeseni nastupati i u evropskom Challenge kupu.

Potpredsjednik kluba iz Gospodske ulice Marinko Umičević prethodnu takmičarsku godinu ocijenio je kao relativno uspješnu.

– Prošla sezona je mogla da bude i bolja. Jesmo uzeli Kup, tu smo se izvadili, ali smo u prvenstvu debelo podbacili s obzirom na poraze u tzv. malim utakmicama. Počinje nova sezona i moram da kažem da mi je žao smo ostali jednu i po platu u minusu. Toliko smo se borili da prvi put nakon 10 godina krenemo u novu sezonu a da pri tome svi igrači budu isplaćeni, ali nažalost u tome nismo uspjeli, međutim nadamo se da ćemo to uspjeti da riješimo do petka – rekao je Umičević a potom se osvrnuo i na ambicije Borca u narednoj sezoni.

– Ambicije su uvijek šampionska titula u Premijer ligi BiH i osvajanje Kupa. U Challenge kupu baš i ne možemo da očekujemo titulu, ali ćemo se svakako boriti da odemo što dalje u tom takmičenju. Dogovaramo sa prvim rivalom Bakijem odigravanje obje utakmice u Banjaluci zbog smanjenja troškova, pa ćemo u narednim danima vidjeti šta će se dešavati po tom pitanju. Tri igrača su nas napustila, četvrti, Nemanja Bezbradica, nije ni igrao u prošloj sezoni, tri su došla. Međutim, bez para se, jednostavno, ne može jer nema sada beka ili krila bez 5000 KM neto. Ipak, idemo na titulu, iskren da budem, još se ne zna ni kada će početi prvenstvo jer postoje problemi u rukometu i na nivou BiH i Republike Srpske, ali se nadamo da će jutro biti pametnije od noći i da ćemo to riješiti vrlo brzo, te da rukomet neće ispaštati zbog nesuglasica.

Direktor kluba Vladimir Branković istakao je da je jedan od ciljeva, svakako, dodatna finansijska stabilizacija.

– Borac u sezonu uvijek ulazi sa velikim ambicijama. Logično je da želimo da osvojimo duplu krunu i svi ćemo se truditi da to i uradimo. Želje su nam i Kup Republike Srpske i što bolja promocija Borca na evropskoj sceni. Takođe, želimo da se što kvalitetnije radi sa igračima te da imamo što više naših domaćih momaka u prvom timu. Cilj nam je i stabilizacija prvenstveno sa finansijske strane, odnosno redovno isplaćivanje plata bez dugovanja jer samo tako Borac može na stare staze slave. Što se tiče igračkog kadra, zadržali smo oko 80 posto ekipe iz prošle sezone, što nam je veoma drago. Doveli smo tri nova igrača, od toga dva juniorska reprezentativca Srbije, tako da vjerujem da ćemo biti dosta kvalitetniji nego prošle sezone, uz još jedno pojačanje koje bi moglo da nam se priključi u narednim danima – istakao je Branković.

O planu priprema danas je govorio trener Bojan Unčanin.

– Prvi dio priprema, otprilike do 18. ili 19. avgusta, obavićemo u Banjaluci. U pitanju je bazični dio, gdje ćemo raditi prvenstveno na sticanju kondicije i fizičke snage. Poslije toga ćemo imati dvije utakmice, a kasnije, krajem avgusta, nastupamo i na turniru u Gornjem Vakufu koji je već najavljen. Inače, ukupno se planira 8-9 utakmica u pripremnom periodu i vjerujem da ćemo spremno dočekati prvenstvo, čiji početak je planiran za 15. septembar. Želimo da idemo stepenicu po stepenicu, odnosno iz utakmice u utakmicu, da momci napreduju svaki dan. Ne želim ekipi da stvaram opterećenje pričama o titulama. Oni svi znaju šta je Borac i šta treba da rade, kako da se ponašaju i kojim ciljevima treba zajedno da težimo. Momci su svjesni da želimo najbolje, pogotovo iz razloga što ove godine igramo i u Evropi. Sigurno je da ćemo i tu pokušati napraviti jedan dobar rezultat i to je prevashodni cilj za nas – istakao je Unčanin.

Jedan od tri nova igrača u Borčevoj opremi je bek Srđan Savić, koji je karijeru počeo u školi rukometa Golić – Šarić, kasnije igrao u Njemačkoj i Austriji, a u BiH nosio dres Prijedora i Krajine iz Cazina.

– Drago mi je što sam prvi put, zvanično, u opremi Rukometnog kluba Borac. U svom sam gradu i predstaviću se po prvi put svojoj publici. Drago mi je što sam došao, iza sebe imam uspješnu sezonu u Austriji i nadam se da će se slično realizovati i na parketu u Boriku. Vjerujem da ću ispuniti očekivanja koja klub ima od mene. Velike su ambicije kako igrača, tako i stručnog štaba, trudićemo se da ostvarimo što više. Kad je Evropa u pitanju, protivnik iz Azerbejdžana nam je nepoznanica, još uvijek se zna da li ćemo igrati obje utakmice tamo ili u Banjaluci ili po jednu kako je planirano, ali nam je svakako cilj plasman dalje. Nakon toga nas očekuje Vogošća koju veoma dobro poznajemo, kao nekadašnji igrač Prijedora sam mnogo puta igrao protiv njih i znam dosta rukometaša, ali o njima ćemo više pričati kad preskočimo prvu prepreku – istakao je Savić.

BORAC-SPORT


Kakanj 34 : 44 Bosna Centrotrans
Slavija 28 : 28 Konjuh
Vogošća Poljine Hills 31 : 25 Sloga
Zrinjski 30 : 27 Bosna
Maglaj 36 : 33 Goražde
Borac M:TEL 35 : 32 Derventa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač CO 24 20 1 3 61
2 Vogošća Poljine Hills 24 19 2 3 59
3 Zrinjski 24 17 0 7 51
4 Borac M:TEL 24 16 1 7 49
5 Maglaj 24 13 0 11 39
6 Bosna Centrotrans 24 12 2 10 38
7 Konjuh 24 11 3 10 36
8 Sloga 24 10 2 12 32
9 Derventa 24 8 4 12 28
10 Slavija 24 8 3 13 27
11 Goražde 24 7 2 15 23
12 Kakanj 24 2 1 21 7
13 Bosna 24 2 1 21 7