XS
SM
MD
LG

U Vlasenici večeras "Trojka iz bloka"

Na Trgu srpskih boraca   u Vlasenici, u organizaciji Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, večeras u 19 časova, biće  održan sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki „Trojka iz bloka“.

Marko Maunaga iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ kaže da je ove godine interesovanje za turnir u Vlasenici veliko i da je obezbijeđen i veći broj sponzora, nego prethodne.

„Ovo je treća godina kako se u Vlasenici organizuje „Trojka iz bloka“ i očekujemo veliki odziv naših sugrađana, posebno košarkaša i košarkašica iz KK "Vlasenica". Prvi put je bilo 80 učesnika, prošle godine 101, a nadamo se da će ih večeras biti  mnogo više. Prošle godine smo prikupili oko 1300 maraka, koji su proslijeđeni porodici Milić iz Dubnice, a sada će sva prikupljena sredstva ići za porodicu Đokić iz Vrela. To je šestočlana porodica koja se bavi poljoprivredom i, u razgovoru sa njima, procijenili smo da im je najpotrebniji traktor. Da bismo kupili polovan, potrebno je oko 8000 KM, a nadamo se da ćemo u Vlasenici prikupiti bar dio potrebne sume.  Sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki „Trojka iz bloka“ održan je prvi put 2012. godine na Kalemegdanu i do sada je održano 120 turnira, sa preko 12 000 učesnika i prikupljeno je preko 200 000  evra, kojim je pomognuto oko 2000 porodica“, kazao je Maunaga.

Na Trgu srpskih boraca u Vlasenici biće postavljen pokretni koš.  Nakon prvog kruga, u kome se šutira sa tri pozicije na kojima je po pet lopti,  šuteri  imaju 40 sekundi da ih sve ispucaju, a najbolji idu u finale. U velikom finalu pred učesnicima je i veliki izazov – vrijeme ograničeno na 30 sekundi, a šutiranje sa pet pozicija na kojima je po pet lopti. Kotizacija za učešće  je 5 KM.