XS
SM
MD
LG

Rukometnom savezu prijeti katanac

BEČ, 3. augusta (FENA) - Predsjednik Evropske rukometne federacije (EHF)  Miđel Viderer danas je uputio oštro pismo  Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civilnih poslova zbog teške situacije u Rukometnom savezu Bosne i Herecegovine (RSBiH). 

Iz EHF-a je zaprijećeno je da će RSBiH biti suspendovan ukoliko do kraja ovog mjeseca ne budu pokrenute aktivnosti na riješavanju brojnih problema u kojim se duže  vrijeme nalazi savez.  Krovna kuća evropskog rukometa pozvala je nadležne sportske i državne institucije da se uključe i pomognu "kako bi se izbjegla ozbiljna šteta prema rukometu u BiH i reputaciji RSBiH u svijetu sporta". 

U pismu se navodi da pod sadašnjim uslovima , ni jedan tim iz BiH ne može učestvovati u EHF takmičenjima ove sezone, a nećeni  reprezentacija učestvovati u kvalifikacijama za EURO 2020.

- Upravni odbor EHF će morati suspendirati BiH na narednoj sjednici sredinom septembra što će imati poslje dice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. augusta. EHF će paralelno ovom pismu upoznati i IHF u vezi sa situacijom, kao i sve one koji su bili imenovani kao odogovorna lica u prethodnom periodu - navodi se u pismu EHF-a.