XS
SM
MD
LG

Potkozarje slavi srpsko zlato

Republika Srpska slavi juniorsku titulu Evrope koju su košarkaši Srbije osvojili u Letoniji pobedom nad domaćinom. Posebna radost je u Potkozarju i Lijevče polju jer je najbolji klub ovod podneblja – Igokea dao dvojicu zlatnih članova srpske ekspedicije u nekadašnjoj sovetskoj republici.

Kapiten Dalibor Ilić, dete “Igosa” i pomoćni trener Žarko Milaković, aktuelni strateg prvog tima ekipe iz Aleksandrovca ušli su u košarkašku istoriju i pored Srbije i Republici Srpskoj podarili evropsko zlato. Cela banjalučka regija slavi košarkaške junake i veliki uspeh.

Košarkaški klub Igokea je pokazao još jednom da je istinski sportski ambasador Banjaluke, Potkozarja i cele Republike Srpske, najuspešniji kolektiv u poslednjoj deceniji sporta srpskog entiteta “Dejtonske zemlje” iza kojeg su sjajni rezultati ne samo u omladinskoj već i seniorskoj konkurenciji. Zlato Milakovića i Ilića je svojevrsni pečat na sve ono što su do danas vredni ljudi iz Igokee sagradili u teškim i izazovnim vremenima.

Goran Dodik, jedan od članova Igokee od njenog osnivanja, dugogodišnji prvotimac ovog kluba kad se još zvao Potkozarje, kasnije direktor i predsednik, bezmalo celi život posvećen klubu iz Aleksandrovca ekskluzivno za Sportski đurnal je rekao:

-Svi smo ponosni na veliki rezultat reprezentacije Srbije. Pogotovo što je kapiten ekipe bilo naše dete Dalibor Ilić, a u stručnom štabu trener našeg seniorskog tima Žarko Milaković. Taj veliki rezultat u celom Potkozarju imao je ogroman odjek i sigurno će još više popularisati košarku i pokazati da je Igokea odabrala pravi put i da pred njom stoji blistava budućnost. Srećan sam i zadovoljan, kao i svi drugi koji pripadaju Igokei, što je zlatu reprezentacije Srbije bar donekle doprineo naš klub koji ove godine obeležava 45 godina života i rada.

KK Igokea i dalje ostaje jedan od glavnih stubova nosača sportskog života Republike Srpske ne samo zbog evropskog zlata Milakovića i Ilića, već i svih prethodnih rezultata u BiH i regionalnoj ABA ligi, čiji je predsednik Igor Dodik, a Dragan Bajić je svojevremeno bio najbolji trener i doveo “Igose” do krova “Jadrana”.

Potkozarje i Republiko Srpska radujte se, imate rašta… Zlato iz Letonije je samo još jedno u nizu uspeha i motiv za buduća vremena. Ovo podneblje je uvek bilo bogato sportskim talentima i junacima.

Žarko Milaković i Dalibor Ilić