XS
SM
MD
LG

Sarajevo razočaralo


Fudbaleri Sarajeva i GOŠK-a podijelili su večeras bodove u susretu 4. kola Premijer lige BiH, okončavši meč na stadionu Koševu rezultatom 1:1. Fudbaleri Sarajeva priredili su večeras novo razočarenje svojim malobrojnim navijačima na stadionu Koševo, nakon što su protiv GOŠK-a iz Gabele pred svojom publikom osvojili samo bod.

Poraz od Atalante definitivno je ostavio trag na ekipi Sarajeva, koja je ipak nakon njega smogla snage da u Tuzli savlada Slobodu rezultatom 1:0. Večeras je sastav Husrefa Musemića imao šansu da pobjedom nastavi podizati svoje poljuljano samopouzdanje, a krenulo je kao iz snova jer je nakon dvije nerealizovane polušanse Bordo tim stigao do vodstva iz treće.

Igrala se 6. minuta, Pidro je odlično prošao po lijevoj strani ubacio, a akciju je pratio Mersudin Ahmetović, koji je glavom zatresao mrežu gostiju. GOŠK je djelovao jako nestabilno u tim momentima, ali se iznenađujuće uspio podići nakon primljenog gola.

grala se 12. minuta kad Josip Ereiz dobija dubinsku loptu na lijevoj strani nakon jako loše postavke odbrane Sarajeva. Izbio je potpuno sam pred Vladana Kovačevića, ali je šutirao nevjerovatno loše i promašio je veliku šansu.

Počeo je tada već GOŠK preuzimati laganu inicijativu na sredini terena, a visoki izlasci odbrane Sarajeva omogućavali su njihovim ofanzivcima da često čekaju dubinski pas u dobrim pozicijama. Međutim, greške svoje zadnje linije dobro je korigovao golman Sarajeva Vladan Kovačević, koji je svaki put pravovremeno izlazio sa svog gola i hvatao lopte prije nego bi protivnički napadači stigli do njih. Sjajnu šansu za Sarajevo je poslije kornera u 19. minuti imao Rahmanović. Nakon što je lopta stigla do Hebibovića, ovaj je šutirao ali se lopta odbila i odskočila visoko, pravo na glavu Rahmanoviću. Veznjaka Sarajeva je ona iznenadila i šutirao je visoko preko gola.

Isti igrač je veliku šansu imao i u 28. minuti, nakon što je odigrao jako lijepu akciju sa Emirom Halilovićem. Gosti su izbacili loptu poslije centaršuta Halilovića direktno pred Rahmanovića. Ovaj put je šutirao jako dobro i Kozić nije imao šanse da uhvati loptu poslije njegovog udarca, no Darko Đajić se žrtvovao i glavom je izbacio loptu skoro sa gol linije.

Nije u prvom dijelu bilo još previše uzbuđenja, a bila je utakmica gotovo identična i u drugom dijelu. Sarajevo je previše oklijevalo u ofanzivi, a gosti su u nekoliko navrata ponovo ukazivali da postoje problemi u odbrani Sarajeva.

Međutim, ništa se nije mijenjalo, a u 57. minuti je trener gostiju Feđa Dudić na teren poslao Luku Ankovića. To mu se vratilo već u 59. minuti, kada poslije brze akcije Karamarko sa lijeve strane ubacuje, a Anković trese mrežu nemoćnog golmana Sarajeva.

Ako igra Sarajeva do pogotka GOŠK-a nije izgledala previše dobro, poslije izjednačenja je već postala loša. Krenulo je Sarajevo po drugi gol i bilo je to evidentno, ali bili su to više stihijski napadi bez jasnog plana i organizacije. Šansu je imao Anel Hebibović nakon ubačaja Pidre, ali je šutirao pored gola. Potom je i Aladin Šišić pokušao poslije solo prodora, ali golman gostiju Dalibor Kozić se istakao odličnom intervencijom. U 79. minuti je poslije udarca Handžića bio još bolji, zaustavivši napadača Sarajeva u situaciji 1 na 1. Rahmanović je samo minutu kasnije uputio jako dobar centaršut za Mersudina Ahmetovića, koji je bio sam pred golom ali je pogriješio u prijemu lopte.

Ulasci Handžića i Tatara definitivno su omogućili Sarajevu premoć u kaznenom prostoru gostiju, te je Bordo tim počeo stvarati šanse, ali u 82. minuti je Kozić sjajno intervenisao i spasio je svoj tim nakon udarca Ahmetovića. Odbio je međutim loptu do Tatara, čiji je udarac sa samo nekoliko metara otišao visoko preko gola.

U drugoj minuti sudijske nadoknade, Dalibor Kozić je još jednom jako dobrom intervencijom spasio svoj gol, nakon ovaj put dosta boljeg udarca Benjamina Tatara. Do kraja susreta, Sarajevo nije uspjelo više zaprijetiti, pa je meč okončan rezultatom 1:1. GOŠK je tako osvojio ogroman bod koji će mu sigurno biti veliko olakšanje u nastavku sezone, s obzirom na to da je odradio utakmice protiv tri najsnažnija tima u ligi. S druge strane, Sarajevo je ponovo podbacilo i pokvarilo je atmosferu uoči derbi susreta sa Željezničarom.

FK Sarajevo - NK GOŠK Gabela 1:1

Stadion: Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase, Koševo Gledalaca: 1000 Sudija: Luka Bilbija (Prijedor) Golovi: 1:0 Ahmetović - 6., 1:1 Anković - 59. Žuti kartoni: Pidro, Handžić (Sarajevo), Zolj, Čolić, Ramić, Karamarko (GOŠK)

FK Sarajevo: Kovačević, Pidro, Hebibović, Adukor, Mujakić, Rahmanović, Crepulja (71. Handžić), Halilović (71. Tatar), Šišić, Velkoski (63. Stanojević), Ahmetović NK

GOŠK: Kozić, Karamarko, Čolić, Đajić, Hasanhodžić, Zolj, Hasanović, Aletić (57. Anković), Ereiz (90. Grvala), Kulović (72. Ramić), Hajdarević 

 

Sarajevo - Gošk


Čelik 1 : 0 Zrinjski
Zvijezda 09 1 : 3 Željezničar
Sarajevo 1 : 1 GOŠK
Tuzla Siti 0 : 1 Sloboda
Krupa 2 : 2 Mladost
Široki Brijeg 0 : 0 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 4 3 0 1 9
2 Široki Brijeg 4 2 2 0 8
3 Sarajevo 4 2 1 1 7
4 Krupa 4 1 3 0 6
5 Radnik 4 1 3 0 6
6 Zrinjski 4 2 0 2 6
7 Čelik 4 2 0 2 6
8 Sloboda 4 1 1 2 4
9 Tuzla Siti 4 1 1 2 4
10 Zvijezda 09 4 0 3 1 3
11 GOŠK 4 0 2 2 2
12 Mladost 4 0 2 2 2