XS
SM
MD
LG

Nataša Slijepčević optimista

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019, a prvu utakmicu u sklopu prvog kola grupe F odigraće protiv domaćina Rumunije. 

"Posle 40. i više dana napornog pripremnog perioda, učešća na Mediteranskim igrama u Taragoni, Španija, kontrolnih utakmica i zajedničkih treninga sa sastavima Kipra i Crne Gore sa optimizmom i dobroj atmosveri dočekujemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Spremno izlazimo na megdan rivalima te idemo korak po korak, od utakmice do utakmice. Atmosvera u ekipi je odlična, daćemo i više od svojih mogućnosti te uz prepoznatljivu borbenost i malo sportske sreće, neće biti lako ali nadam se najboljem" za portal "SportDC. net kazala je paljanska reprezentativka Nataša Slijepčević.

Predvođeni selektorom Goranom Nešićem selekcija BiH će igrati u sastavu: Ajla Paradžik, libero Katarina Popović, Dajana Bošković, Žana Dragutinović, Iman Isanović, Nataša Slijepčević, Edina Selimović, libero Milica Ivković, Verica Simić, Milana Božić, Ana Gajić, Ajla Hadžić i kapiten Anđelka Radišković.

Utakmica između odbojkašica Rumunije i BiH igra se u Krajovi u srijedu 15. avgusta sa početkom od 16,00.sati, a Sport Klub 3 direktno će prenositi meč.

Reprezentacija BiH nalazi se u grupi "F" sa Rumunijom, Latvijom i Španijom. Igra se po dvostrukom bod sistemu, a prvoplasirane dvije selekcije izboriće ušešće na Evropskom prvenstvu.

Raspored utakmica odbojkašica BiH u kvalifikacijama za EP 2019.

1. kolo Rumunija – BiH (15. avgust, Crajova)

2. kolo BiH – Latvija (18. avgust, Kakanj)

3. kolo Španija – BiH (22. avgust, Guadalara)

4. kolo BiH – Španija (26. avgust, Lukavac)

5. kolo Latvija – BiH ( 5. ili 6. januara 2019.)

6. kolo BiH – Rumunija (9. januara, Tuzla).  

Nataša Slijepčević