XS
SM
MD
LG

Počeo TV turnir šampiona

Na stadionu sportskih igara u Doboju pred prepunim tribinama svečano je otvoren pedeseti jubilarni međunarodni rukometni TV turnir. Generalni pokrovitelj turnitra je Grad Doboj uz svesrdnu pomoć Vlade Republike Srpske i predsjednika RS Milorada Dodika.

Prisutnima se prvo obratio gradonačelnik Doboja Obren Petrović koji je pozdravio predsjednika RS Milorada Dodika. On je izjavio da se ovih dana očekuje početak gradnje sportske dvorane koja će koštati oko 7,5 miliona maraka. Zahvalio je se kako Vladi Srpske tako i predsjedniku Dodiku.

Turnir je svečano otvorio upravo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

–Uvaženi gradonačelniče, uvaženi građani Doboja želim da vas pozdravim. Moram reći da sam uvijek sa pa žnjom pratio ovaj turnir. Ekipe učesnice u svih ovih pedeset godina govore o snazi turnira. Želim da pozdra vim riječi gradonačelnika i vjerujem da će se ovaj turnir za dvije godine igrati u novoj sportskoj dvorani. Kra jem iduće sedmice će se položiti kamen temeljac i početi sa izgradnjom. Živjeli i proglašavam ovaj turnir otvorenim. –rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na samoj ceremoniji otvaranja predsjedniku Izvršnog odbora turnira Enesu Suljkanoviću uručena je poštranska markica sa motivima turnira.  Takmičarski dio otvaraju prvom utakmicom domaća Sloga i Steaua iz Bukurešta.