XS
SM
MD
LG

Vasilije kolekcionar medalja

Vasilije Vujičić se nedavno vratio iz rumunskog grada Ključa, gdje je na takmičenju za Evro Kup za juniore osvojio bronzanu medalju. Ovo je najnoviji ali samo jedan iz niza uspjeha ovog mladog džudiste, član Džudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika i svakao jednog od najboljih sportista u Republici Srpskoj i gradu na Drini. Vujičić ima 19 godina a džudoom sa bavi desetak godina, sve u „Srpskom sokolu“ čiji je na neki način i zaštitni znak.

– Ova poslednja medalja mi je među najdražim jer je osvojena u veoma jakoj konkurecniji. Inače sam do sada osvajao nekoliko prvenstava Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u raznim težinskim  i uzrasnim kategorijama. Osvojioo sam pet evropskih  i tri balskanske medalje. Najveći uspjeh mi je svakako treće mjesto na prvesntvu Evrope u Finskoj.Među značajnijim takmičenjima bilo mi je prvenstvo sveta za juniore u Zagrebu u konkrenciji plus sto kilograma ove godine, na kome sam jednu borbu dobio ali sam drugu izgubio i na žalost ostao bez medalje, kaže Vujičić.

Ona smatra da je Nemanja Majdov naš najbolji džudista sa prostorima srskih zemlja i želi mu da odbrani svjetsku titulu ove godine. Reče da mu je uzor francuski džudista Tedi Riner koji je nepobjediv već deset godina.

Pored osvojenih medalja Vujičić je dobio i druga značajna priznanja.

– Posebno mi je drago što sam 2016. godine dobio priznanje za deset najboljih rezulatata u Bih te godiine. Dva puta sam biran za najperspektivnijeg sportistu Republike Srpske i dva puta bio sportista grada Zvornika.

Najveće zasluge za uspjeh ovog mladog džudiste imaju treneri Dragan Božović i Ognjen Pavlović.
Ovaj uzorni sportsita ima na pretek planova a svi su vezani za uspjehe u seniorskoj konkurenciji

„Želja mi je da osvojim medalju na evropskom i svjestkom prvenstvu, a zašto da ne, i na Olimpijskim igrama“, rekao nam  je Vujičić.

Ako je suditi po talentu ali i radu kome je posvećen,  ne sumnjamo da će mu se sve želje ispuniti

Vasilije Vujičić