XS
SM
MD
LG

Vojvodić: Ne bježimo od uloge favorita prvenstva

Borac-sport

Fudbaleri Borca nakon trijumfa nad gradskim rivalom Željezničarom Sport tim snage će u drugom kolu Prve lige Republike Srpske odmjeriti sa ekipom Tekstilca iz Dervente, koja je na premijeri poražena pred domaćom publikom od Kozare iz Gradiške rezultatom 0:1. Meč se igra sutra na Gradskom stadionu sa početkom u 19:30 časova, a glavni sudija je Dražen Marić iz Bijeljine.

Šef stručnog štaba crveno-plavih Darko Vojvodić optimistično dočekuje duel sa derventskim “krojačima”.

– U dobrom smo raspoloženju nakon pobjede na startu i želja nam je da u tom ritmu i nastavimo, pogotovo iz razloga što nemamo kadrovskih problema i što svi igrači imaju pravo nastupa. Ekipa Tekstilca želi da se iskupi za poraz u prvom kolu, ali Gradski stadion u Banjaluci nije mjesto na kojem će to učiniti. Interesuju nas samo tri boda iz ove utakmice – rekao je Vojvodić na početku svog današnjeg obraćanja novinarima.

Strateg Borčevih fudbalera smatra da ekipi, u ovom momentu, nedostaje klasičan desni bek.

– Aleksandar Radulović je perfektno odigrao utakmicu protiv Željezničar Sport tima na tom mjestu iako mu to svakako nije prirodna pozicija. Evidentno je da smo sada na tom mjestu deficitarni, pogotovo nakon odlaska Danijela Majkića u Grčku. Kada se pregovaralo sa njim o ostanku, zatražio je da mu se izađe u susret ako bi dobio ponudu da karijeru nastavi u Grčkoj. Bio sam prvi za to da ostane, ali isto tako, ne bi bilo korektno da mu pravimo problem jer mu je ovo možda i posljednja šansa u karijeri da zaradi novac u inostranstvu.

Pored drastičnih promjena u igračkom kadru i već navedenog deficita, Vojvodić ne bježi od uloge prvog favorita za osvajanje šampionske titule i povratka u Premijer ligu BiH.

– Dosta je klubova koji žele titulu i nastup u Premijer ligi BiH, ali se kriju iza Borca, kriju se iza nas i nama nameću pritisak da moramo prvi da prođemo kroz cilj. Borac se neće kriti iza Kozare ili Sloge iz Gornjeg Crnjelova koji se nameću kao kandidati za visok plasman, rekao sam već nebrojeno puta i ponoviću, od šampionske titule i uloge favorita ne bježim – nastavio je Vojvodić.

“Situacija oko Danilovića me podsjeća na seriju Kasandra”

U proteklim sedmicama i mjesecima mnogo se pričalo o odlasku veziste Vladana Danilovića iz Borca. Na današnjoj pres-konferenciji, Darko Vojvodić je indirektno poručio da ga kompletna situacija po ovom pitanju polako umara.

– Sve što se dešava oko Danilovića me podsjeća na sapunicu Kasandra, hoće otići iz Borca, neće otići… 684. put se u klubu i medijima priča o njegovom odlasku, ogromna se fama napravila oko momka na kojem je zaista veliki pritisak. Navodno bi dan D po pitanju njegovog statusa trebalo da bude 28. avgust – naveo je Vojvodić.

Borac-sport


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17