XS
SM
MD
LG

Jedinstvo ogorčeno poslije utakmice u Šekovićima

Pored mnogo golova, velike borbe na terenu, previše žutih i nekoliko crvenih kartona, početak nove sezone u Regionalnoj ligi, grupa Istok, obilježile su i reakcije klubova na neke sporne situacije i sudijske odluke.

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Aleksandra Pisića, trenera roćevićkog Jedinstva, u kome se osvrće na utakmicu prvog kola, sa Šekovićima, koja je završena rezultatom 3:2.  Saopštenje u nastavku prenosimo u cjelosti.

                                                          

Prvo bih želio da se zahvalim mojim igračima na dobro odigranoj utakmici. U svim segmentima igre nadigrali smo domaćina.

Kad smo krenuli u Šekoviće znali smo da nas očekuje teška „fudbalska“ utakmica, ali se nismo nadali i nismo se spremali za nefudbalske stvari.

Izjava njihovog trenera da svi znaju da rijetko kome polazi za rukom da iz Šekovića ponese bodove je tačna. Ali bodove uzimati pesnicama, borilačkim zahvatima, psovkama, prijetnjama i drugim nefudbalskim stvarima, mislim da nije u redu. Kad se na sve to nadoveže skandalozno suđenje fudbalske trojke iz Istočnog Sarajeva, na čelu sa glavnim sudijom Miroslavom Bjelicom, dođem do zaključka da je moj kolega iz Šekovića u pravu.

Ne bih komentarisao postignute golove, to neka ide na dušu sudija. To što smo primili neregularne golove ne boli (prvi ofsajd, drugi i treći iz nepostojećih penala), ali bole masnice na tijelima mojih igrača, psovke od strane protivničkih igrača, predstavnika kluba, sportskih radnika koji su bili u gledalištu (Vijetko Milošević).

U jednom momentu, kod rezultata 2:1 za nas, napadi su toliko eskalirali da je njihov predstavnik kluba, inače odbornik u Skupštini Šekovića, počeo da prijeti prvo sudijama, mojim igračima, i na kraju nama na klupi. Od tog momenta, sudijska trojka, potpomognuta domaćim igračima i predstavnikom kluba, sve to na očigled delegata Mišića i kontrolora suđenja, režira scenario koji se viđa samo u horor filmovima.

Ne zanima me koju je ocjenu sudija dobio, koju je nagradu dobio od domaćina, samo bih zamolio ljude koji rade u fudbalu da obrate pažnju na ove stvari i da iz fudbala odstrane ovakve ljude i klubove.

Mog kolegu odbornika bih zamolio da svoju energiju usmjeri na obezbjeđenje uslova za normalno odigravanje utakmice. Svlačionica Šekovića ne posjeduje ni električnu energiju, ni vodu. Sramota.

                                                             FK „Jedinstvo“ Roćević, trener Pisić Aleksandar

FK Jedinstvo, Roćević