XS
SM
MD
LG

PL: Čelsi slavio u derbiju protiv Arsenala

Fudbaleri Čelsija savladali su Arsenal sa 3-2 u derbiju drugog kola Premijer lige.

Čelsi je bolje otvorio susret. Imali su loptu u svom posjedu na startu susreta ali prvu pravu šansu imao je Arsenal. Monreal je dodao do Ozila koji se nije snašao i ostalo je -. U narednom napadu, Čelsi je poveo. Alonso je probio po boku i asistirao za Pedra, koji je pogodio za 1-0. Imao je Arsenal sjajne šanse preko Obamejanga ali ih nije iskoristio i kazna je stigla. Ponovo je nakon velike šanse za Arsenal, Čelsi u narednom napadu došao do 2-0. Ovaj put strijelac je bio Morata. 

Iako je Čelsi imao sigurnu prednost, Arsenal se nije predavao. U 36. minuti napadi su im se isplatili. Ivobi je petljao ali je lopta došla do Mkhtarjana, koji je fenomenalno pogodio za 2-1. U narednom napadu Morata je imao sjajnu šansu ali je Čeh odbranio. Do kraja poluvremena, Arsenal je došao do izjednačenja. Mkhtarjan se odužio Ivobiju za asistenciju i Nigerijac je pogodio za 2-2. Imali su Obamejang i Ivobi sjajne šanse u završnici prvog dijela ali je ostalo 2-2.

Drugo poluvrijeme počelo je u dobrom ritmu. Čelsi je imao šanse. Kantea je blokira Mkhtajran dok je Čeh zaustavio sjajan pokušaj Barklija. Čelsi je nastavio da pritišće ali nisu imali pravih šansi. Dobru priliku imao je Luiz iz slobodnog udarca ali je Čeh odbranio. Imao je Arsenal dobar napad preko Lakazeta, bio je nesiguran i Kepa ali je ipak golman domaćih ukrotio loptu. Čelsi je bolju igru u drugom poluvremenu kruniosao trećim golom a strijelac je bio Alonso, koji je u 81. minuti pogodio za 3-2. Imali su Žiru sa jedne te Ramzi sa druge strane sjajne šanse ali rezultat se nije mijenjao. Čelsi je sačuvao vodstvo i na kraju je tim Maurisija Sarija došao do važne pobjede.

Čelsi je generalno odigrao bolje. Arsenal jeste odigrao bolje drugi dio prvog poluvremena ali su u drugom poluvremenu bili slabi. Nisu koristili svoje šanse a ko god gostuje Čelsiju mora realizovati svoje šanse. Odbrane su bile loše kod obje ekipe a pogotovo Arsenalova. Pogotovo je to došlo do izražaja kada je ušao Azar, za kojeg nisu imali rešenja. Na kraju je on asistirao Alonsu za tri boda ''Plavaca''. Svakako fenomenalan start za Sarija dok se to za Emerija ne može reći radi dva poraza. Međutim, pokazao je Arsenal neki napredak u odnosu na duel sa Sitijem a i Emeri je pokazao da ima hrabrost da izvede nevidljivog Ozila. Pred Emerijem je dosta posla ali u narednom periodu može uzeti mnogo bodova jer sada Arsenalu slijedi nešto laksi raspored. 

Foto: Sky Sport