XS
SM
MD
LG

Kajević povratak na Banovo brdo obeležio golom za pobedu protiv Proletera

Kajević povratak na Banovo brdo obeležio golom za pobedu protiv Proletera-AsmirKajević-

U prvom meču petog kola Super lige Srbije, Čukarički je teškom mukom došao do treće pobede u sezoni, golom povratnika u tim Asmira Kajevića u 81. minutu. Domaći su nastupili bez prehlađenog Puškarića i povređenog Kisa, njihova mesta zauzeli su Stefan Šapić i povratnik u startnu postavu Luka Stojanović.

Prvu priliku imao je Čukarički, bila je to vrlo dobra polukontra, povukao je Ovusu, posle driblinga prosledio je loptu do Stojanovića, ovaj odložio Dociću, a kapiten domaćih je šutirao sa 18 metara, za malo pored gola Novosađana. Pet minuta kasnije još jedan solidan pokušaj domaćih, posle centaršuta Đorđevića glavom je šutirao Mudrinski, ali preko gola gostiju.

Uzvratili su gosti u 11. minutu, odlično je išla kontra Proletera, na kraju je šutirao Čolović, Nemanja Stevanović je odbranio, a u nastavku akcije Jovanović je napravio faul u napadu. Imao je posla golman Čukaričkog i posle sjajnoj šuta Radenovića sa više od 35 metara, ali je nekako ukrotio taj udarac.

Sjajnu priliku u 28. minutu imao je Mudrinski posle odličnog proigravanja Stojanovića, glavom je sa desetak metara prebacio golmana Vesića, ali i gol Proletera. U 38. minutu je Proleter imao odličnu poziciju, ali je Stevanović pravovremenim istrčavanjem sprečio gol šansu Proletera, bio je brži od Mirosavljeva.

Na novu šansu čekalo se do 43. minuta, a do nje je Čukarički došao posle greške odbrane rivala, na loptu je na ivici šesnaesterca natrčao Ovusu, ali je šutriao veoma loše, visoko preko gola Proletera. Nedugo potom udarac je sa 20-tak metara oprobao Đorđević, ali je i on bio neprecizan.

Drugo poluvreme počelo je dobrom prilikom za goste, šutirao je sa 18 metara Čović, ali je bio za malo neprecizan. Mogao je domaćin do vođstva iz kornera, u 53. minutu Docić je oštro ubacio loptu, a ona je pored zbunjenih igrača Proletera pogodila bližu stativu Vesićevog gola.

Tri minuta kasnije Simo Krunić je izvršio dvostruku izmenu, na teren je poslao povratnika u tim Kajevića i mladog Tedića, igru su napustili Stojanović i Mudrinski. Desetak minuta kasnije trener Čukaričkog je na teren poslao i Zorića umesto Birmančevića.

Odličnu priliku imao je u 70. minutu Ovusu, sačekao je odbitak na 15 metara od gola, načinio korak i šutirao, ali je Vesić maestralno intervenisao. Uzvratili u gosti iz prekida, posle ubacivanja iz kornera najviši u skoku bio je Čović, ali je glavom šutirao preko gola Čukaričkog.

U 81. minutu pala je odluka. Ovusu je prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac, prebacio istrčalog Vesića, a na drugoj staviti loptu je neometan u mrežu sproveo Asmir Kajević – 1:0.

Dva minuta kasnije u dobroj prilici bio je Ovusu, ali je šut Senegalca išao pravo u Vesića. Pokušavali su gosti do kraja da izjednače, ali je sve njihove nalete odbila odbana Čukaričkog za velika tri boda.

Čukarički – Proleter 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Kajević u 81. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Lazar Tripković. Pomoćnici: Pavle Piper i Srđan Minić. Žuti kartoni: M. Stevanović, Kajević (Čukarički), Bukorac, Andrejević, Krasić (Proleter).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Šapić, Bogosavac, Đorđević, Docić, Ovusu, Stojanović (od 56. Kajević), Birmančević (od 68. Zorić), Mudrinski (od 56. Tedić).

PROLETER: Vesić, Radenović, Lambulić, Andrejević, Kočović, Bukorac (od 82. Novaković), Plavšić, Čolović (od 59. Krasić), Jovanović (od 67. Stamenić), Čović, Mirosavljev.