XS
SM
MD
LG

Na Luke stiže vještačka trava

    МРКОЊИЋ ГРААД- Мркоњић Град до крај године добиће нови модеран фудбалски стадион, чије ће терен бити са вјештачком травом.Трибине за хиљаду гледалаца и пратеће садржаје.Вриједност пројекта је пола милиона марака.Влада Стрбије, за изгрању стадиона обезбједила је 200.000 евра, а остали дио новца општина.Стадион ће бити у оквиру Спортског центра, који би требао да се зове „9.јануар“.

    Начелница општине Дивна Аничић, каже да се фудбалско игралиште са вјештачком травом гради се на помоћном стадиону „Луке“.Стадион се гради према најсавременијим стандардима УЕФ-е и биће један од најмодернијх у региону.

    -Биће то један модеран стадион, на понос нашег града.Стадион осим нашег Фудбалског клуба „Слобода“ биће на располагању и екипама које желе да се припремају у Мркоњић Граду.Надморска висина нашег града тврде спорски радници је идеална за припремање фудбалских екипа.У спортском комплелксу има и травнати фудбалски терен.Терене на Спортско-рекрационом центру „Балкани“, спортску довоарну у непосредној близини стадиона, те смјештајне капацитете.Све су то услови које има мало локланих средина.Очекујемо да стадион са вјештачком травом буде од великог значаја за развој спорта-тврди Анчићева.

    Спортски радници и Мркоњићани се слажу у једном, да је изградњља стадиона са вјештачком травом пројекат за будућност.Не само за развој спорта, него и туризма.

    -Идеја о изградњи стадиона датира већ годинам:међутим, тек сада су створили услови за реализацију пројекта захваљујући средствима Влада Србије.Захвални смо на помоћи Влади Србије и очекујемо да завршетак стадиона до краја године.Стадион са вјештачком траво није само од важности за развој спорта, него и туризма.Очекујемо да долазак на припреме фудбалски тимова из окружења и иностранства, јер овакав спортски терене нама у  Крајини и Средњој Босни- каже нечелник Одјељења за привреду и финасије општине Мркоњић Град Томислав Тодровић.

     Стручни консултант пројеката Данијел Стојчић , твдри да се фудбалско игралиште гради прем највишим стандардима УЕФ-е и на њему ће се моћи играти све међународне утакмице.

      -Већ су почели земљани радови на проширењу терена и припреми дрежанже подлоге.Желим да нагласим де је ово други терен на Блкану који се гради са двобојним влакном.Сличан је изграђену Бањалуци за Фудбалски клуб „Борац“.Сви у Мркоњић Граду биће поносни на једно вако фудбалско здање-каже Стојичић.

    Спортски директор Фудбалског клуба „Слобода“ Гојко Ђурић, није крио задовољство што је коначно почела грања стадиона са вјештачком травом.

    -Изграња фудбалског игралишта са вјештачком травом је наша жеља већ двадесетак година.Пресрећни смо што је ркенула реализација пројекта и што ће наш клуб имати идеалне услове за тренирање и играње утакмица.Надам се да ће бити рејшено и питање нивелације главног фудбалског терена.Да ће наш клуб већна прољеће моћи да игра мечева Прве лиге у нашем граду. Због проблема са нивелацијом главног терена сада утакмице као домаћини играмо на стадиону Фудбалског клуба „Крупа“. Захвални смо руководству тима из Крупе на Врбасу што су нам омогућили одигравање првенствених утакмица на њиховом стадиону- каже Ђурић.

     Предсједник Фудбалског клуба „Слобода“ Миленко Милекић, истиче да је уз нивелацију главног фудбалског терена планирано и наткривање трибина.

     -Имамо пројекат за наткривање трибина и проширење свлачионица на главмном сатдиону на Ликама.Имао и обећање од једне наше грађевинске фирме да ће помоћи радове на нивелацији главног фудбалског терена.Сев то зависи од временских прилика, наравно и од обезбјеђења средстава.Ми смо оптимисти.Имао подршку локалне власти да се у наредном прриоду заокруже сви спортски садржаји на оквиру Спортског центра-истче Милекић.

    Осим игралишта са вјештачком травом, нивелација главног фудбалског терена стадиона „Луке“, у плану је изградња базена, аква  парака, пјешачке, трм стазе и других спортских терена.

    СРБИЈА И 9.ЈАНУАР-Спортски радници у Мркоњић Граду предлажу локалној заједници да стадион са вјештачком травом добије назив Србија, а комплетан Споррски центар 9.јануар.


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17