XS
SM
MD
LG

Nezaustavljiva Sloga

Sloga Doboj-Sloga Srbac 4:1. U jednom od derbija II lige Zapad viđena je odlična fudbalska predstava. Po rezultatu bi se reklo da je domaća ekipa lako došla do bodova ali je po viđenom morala dobro da „kopa“ za iste. Na kraju je i zasluženo pobijedila.

Pred početak prvenstva niko nije davao mnogo šanse ekipi trenera Draganovića ali su oni svojim odnosom i igrama na terenu koji je jedini mjerodavan, pokazali da mogu, hoće i žele. Ova ekipa je ubjedljivo najmlađa na popularnom „Zapadu“, a vjerovatno je i jedna od najmlađih u RS.

Predvođena iskusnim Borislavom Lukićem, Željkom Radovanovićem, Slađanom Stjepanovićem, Aleksandrom Jankovićem, te stvarno mladim momcima koji još imaju pravo da igraju, ne samo za juniorske ekipe, nego čak i za kadetske, predstavljaju pravo osvježenje na fudbalskim terenima.

Iz kola u kolo pokazuju da radom, upornošću, te odličnom atmosferom u svlačionici mogu da se naprave i dobri rezultati, a u klubu su svi prezadovoljni postignutim.

Svjesni su svi u klubu da mora doći i do pada u igri, ali u najavama pred početak prvenstva nije niko očekivao ovakav start i ovaj bodovni saldo nakon četvrtog odigranog kola. Naravno da je svima drago, ali ostaju i dalje čvrsto na zemlji sa jasnim ciljem o stabilizaciji ekipe, popravljanju infrastrukture i ostalih pratećih problema.

Početak utakmice nije pokazivao na ubjedljivu pobjedu domaćina, gostujući fudbaleri su tokom većeg dijela imali loptu u svom posjedu iz kojeg su stvorili i stopostotnu šansu kada je igrač gostiju izašao sam ispred Jupića i šutirao preko gola. Domaći igrači su tražili svoju igru, trener Draganović često mijenjao formaciju, dok nije došao do prave.

Ulaskom Lazića u drugom poluvremenu domaća ekipa je dobila na ubojitosti koja je krunisana već u 49. minutu kada na odličan pas Borislava Lukića brzonogi Lazić izlazi iskosa sa desne strane i loptu šalje u malu mrežu za vodstvo domaćih od 1:0. Na drugi pogodak se čekalo do 67. minute kada danas najbolji igrač na terenu, Đuranović, šalje idealan pas ka Hoziću koji prolazi kroz gostujuću odbranu i prelijepim lobom sa oko 15 metara dovodi Slogu u vodstvo od 2:0.

Gosti su se malo probudili nakon drugog gola Sloge i pokušali da urade nešto više, a to im je uspjelo u 78. minutu kada sudija Gigović jednu sumnjivu loptu vidi kao namjerno igranje rukom domaćeg fudbalera Andrića i pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač za 2:1 je bio Mirković.

Pokušali su do kraja susreta gosti da urade nešto više ali su domaći igrači zaustavili sve njihove pokušaje, a na samom kraju Đuranović šalje prvo odličan pas u 90. minutu za Sarkića koji sam izlazi na gostujućeg golmana Smiljanića i šalje loptu u kontra ugao sa 3:1, a nedugo zatim opet isti akteri, Đuranović šalje idealan pas, a Sarkić, sada sa druge strane, ponovo loptu u suprotni ugao za konačnih 4:1.

FK Sloga Doboj: Jupić, Janković, Andrić, Hadžimujić, Đuranović, Lukić ( Stjepanović), Sarkić Ljubiša, Hozić (Božić), Aličić(Lazić), Radovanović, Ristić.

FK Sloga Srbac: Smiljanić, Mlabašić, Kopanja, Sember, Jokanović, Zelenac, Zukanović, Ančić, Zelenac G. Kutić, Mirković.

Igrač utakmice: Đuranović Srđan

Srđan Đuranović


Karanovac 2 : 3 Borac
Omarska 4 : 3 Sloga(T)
Sloga(D) 4 : 1 Sloga(S)
Sloboda 3 : 2 Proleter
Mladost 3 : 1 Laktaši
Dubrave 5 : 1 Ozren
Jedinstvo 4 : 0 Vranjak
Ljubić 6 : 0 Polet 1926
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 4 3 0 1 9
2 Borac 4 3 0 1 9
3 Mladost 4 3 0 1 9
4 Karanovac 4 3 0 1 9
5 Sloga(D) 4 2 2 0 8
6 Dubrave 4 2 1 1 7
7 Vranjak 4 2 1 1 7
8 Ljubić 4 2 0 2 6
9 Sloboda 4 2 0 2 6
10 Laktaši 4 2 0 2 6
11 Omarska 4 2 0 2 6
12 Sloga(S) 4 2 0 2 6
13 Proleter 4 1 1 2 4
14 Ozren 4 0 1 3 1
15 Sloga(T) 4 0 0 4 0
16 Polet 1926 4 0 0 4 0