XS
SM
MD
LG

Boris Stanišić : Istinu će utvrditi policija, moje je bilo da prijavim sve sumnjive poslove

Afera oko nameštanja rezultata fudbalskih utakmica Zvijezde 09 u Premijer ligi Bosne i Hercegovine konačan epilog će imati u policiji i sudu. Tokom jučerašnjeg dana rukovodstvo Zvijezde 09, predvođeno predsednikom i vlasnikom kluba Borisom Stanišićem , bilo je u policiji i dali su izjave vezane za pomenuti slučaj. Kako smo saznali Boris Stanišić je rekao da u klubu sumnja u da su igrači Nemanje Vejnović i Ibrahim Škahić pokušali u te poslove uviću još neke igrače.

-Policiji sam predočio poruke jednog od njih, nekim drugim fudbalerima. Znamo da su ih pojedini igrači odbili i nisu želeli da sudeluju u tim nečasnim radnjama. Na neke još uvek sumnjamo da su bili saučesnici. Rekao sam policiji šta znam, a to su uradili i ostali igrači i stručni štab. Mene sada opse daju novinari i ne mogu da verujem da mene optužuju za ovu aferu. Ne znam zašto? Otišao sam u policiju, prijavi sve što sam znao i na taj način želeo sam da zaštitim i sebe i svoje poslove, u fudbalu i mimo njega. Ali i klub. Niakada, ni jedna afera, nečasn posao nije i neće ni ubuduće biti vezan za ime Borisa Stanišića. Radio sam i radiću pošteno, po zakonu i ako primetim ili dobijem podatak o nečasnim potezima pojedinaca opet bih prijavio policiji. Pa ko je najpozvaniji da utvrdi istinu i pokrene postupak. Šta sam treba? Da  prećutim. Ne, neću da ćutim, jasan je Boris Stanišić.

U policiji su bili i svi igrači i stručni štab. Šta su izjavili sazna će se narednih dana. Pojavila se informacija da je među osimnjičenim za nameštanje rezultata golman Darko Dejnaović, međutim u klubu su sve to demantovali i istakli da u njega imaju aposlutno poverenje i da su to prozvoljna tuma enja pojedinaca i neargumentovano optuživanje jednog časnog sportiste.

Inače,klupko ove sada već velike afere, počelo se odmotavati nakon meča Tuzla siti – Zvijezda 09 (3:1). Trener tima iz Etno sela Stanišići Milan Đur ičić Đumi je u izjavi nakon susreta istako da mu nije jasno šta se dešava u njegovim timu,pa se olako  primaju golovi. Upitao se on tada i  kako njegovi stoperi igraju neogovorno, gube lako lopte pred svojim golom, pa praktično poklanjaju golove protivniku.

-Bio sam na utakmici sa Tuzla sitijem i vratio se pre ekipe kući. Saznao sam da je Milan Đuričić ušao u svlačionicu i igračima saopštio da podnosi ostavku. Dok su se vraćali kuću, jedan od igrača kojem je bilo žao trenera mu je poslao poruku koju je dobio od saigrača, a koji mu je nudio novac za nameštanje rezulata, slabiju igru i puštanje golova. Javio mi se Đuričić iz autobusa, te mi to saopštio. Odmah smo se našli u klupskim prostorijama. Pričali smo i sa fudbalerima i neki su mi potvrdili da su imali razgovore u četiri oko za nameštanja mečeva. Kada sam sve to doznao, nije bilo dileme šta dalje. Policija je bila jedini izlaz , pa neka svako radi svoj posao. Časno sam vodio i časno ću voditi Zvijezdu 09 i dalje. Neka i ispadnemo iz Premijer lige, neće biti smak sveta, ali niko neće uprljati ono što sam uradio i u fudbalu i mimo njega. To mi je bio motiv da odem prijavim sve policiji. Imao bih ja još mnogo toga da kažem, ali u interesu istrage ne mogu. Neka se radi po zakonu, kaže nam Boris Stanišić, vlasniki prvi čovek Zvijezde 09, uz konstataciju da se više neće oglašavati u javnosti.

Kako je u toku pauza u bh šampionatu zbog reprezentati vnih obaveza igrači Zvijezde 09 su bili na odmoru i sutra se okupljaju i nastavljaju sa radom. Ovu premijerligašku stanku Stanišić sa saradnicima koristi i da najverovatnije napravi promene u stručnom štabu. Već su u toku razgovori sa pojedinim trenerima i neće biti iznenađnje da Zvijezda 09 dobije novog šefa stručnog štaba.

Boris Stanišić


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23