XS
SM
MD
LG

Pl: Nova pobjeda Arsenala

Fudbaleri Arsenala savladali su Njukasl u gostima sa 2-1, u petom kolu Premijer lige.

Prvo poluvrijeme na Saint Džejms Parku, bilo je prilično nezanimljivo. Bilo je napada sa obje strane ali i dosta grešaka. Arsenal je pravio mnogo grešaka i Emeri nije mogao biti zadovoljan igrom svoga tima. U nastavku su ''Tobdžije'' zaigrale mnogo bolje. U 49. minuti igre, Džaka je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Osam minuta kasnije, Mesut Ozil pogodio je za 2-0. U samoj završnici susreta Njukasl je smanjio na 2-1 preko Klarka ali Arsenal je sačuvao prednost i došao je do treće uzastopne pobjede.

U ostalom susretima u popodnevnom terminu, nije bilo iznenađenja. Čelsi je savladao Kardif sa 4-1 iako su gosti poveli golom Sola Bambe. Junak Čelsija bio je Azar, koji je postigao tri gola a jedan je dao i Vilian. Siti je savladao Fulam sa 3-0. Po jedan pogodak za ekipu Pepa Gvardiole, dali su Sane, David Silva i Sterling.

Palas je savladao ekipu Hadersfilda sa 1-0 a junak je bio Zaha. Najljepšu utakmicu u ovom terminu odigrali su Bormut i Lester a Bormut je slavio sa 4-2. Domaći su već u prvom poluvremenu vodili sa 3-0, golovima Frejzera i jednim pogotkom Kinga. Smit je povećao u nastavku na 4-0 a gosti su preko Medisona i Olbrajtona smanjili rezultat u samoj završnici.

Foto: Twitter/Arsenal