XS
SM
MD
LG

I Azarbejdžanci pomažu Velikana

Nakon što je Vlada Republike Srpske uplatila 100 000 KM na račun Rukometnog kluba Borac, straha od neodigravanja evropskih utakmica sa azerbejdžanskim Bakijem više nema, saopštio je na juče održanoj konferenciji za novinare direktor kluba iz Gospodske ulice Vladimir Branković, dodavši da će oba meča drugog kola Challenge kupa biti odigrana u Banjaluci.

– Borac će sigurno igrati na evropskoj sceni. Sa rukovodećim ljudima kluba iz Bakua smo dogovorili da se obje utakmice igraju u Banjaluci, najvjerovatnije 13. i 14. oktobra, ali postoji mogućnost da se prvi meč odigra i u petak, 12. oktobra. Ponovo ćemo tad imati problem sa dvoranom jer je jedan od tih datuma Borik zauzet, pa ćemo morati da tražimo adekvatno rješenje – rekao je Branković.

Direktoor aktuelnog osvajača Kupa BiH naveo je juče da će iznos od 100 000 KM biti iskorišten za servisiranje dugova i učešće u evropskim kupovima, jedan dio će biti uplaćen na račun igrača kojima se duguje jedna i po plata iz prošle i jedna iz ove sezone, dio će biti uložen za razvoj mlađih selekcija, dok će jedan dio biti uplaćen na osnovu duga prema Osnovnoj školi Borisav Stanković.