XS
SM
MD
LG

Srbija rutinski protiv Estonije

Košarkaši Srbije savladali su Estonu u okviru kvalifikacija za Mundobasket. ''Orlovi'' su slavili u Beogradu, rezultatom 91-65.

Srbija je loše ušla u susret. Dosta su forsirali šut za tri poena a šut išao nije. Bogdanović je bio katastrofalan na početku susreta i rano je izgubio tri lopte. Zato ga je Đorđević rano izveo iz igre. Malo po malo Srbija je hvatala ritam. Dobre minute imali su Milosavljević i Lučić, pa je Srbija do kraja prvog poluvremena došla do vodstva 22-16.

U drugom periodu, Srbija je zaigrala mnogo ozbiljnije. U napadu je bio brz protok lopte i igrači su bili nesebični. Nedović je bio razigran, Bjelica je dao dobre minute a i Jelovac je bio dosta koristan, pogotovo u defanzivi. Malo po malo prednost je rasla pa je Srbija na poluvremenu imalai 16 poena prednosti.

Srbija je u nastavku nastavila u odličnom ritmu. Bjelica je bio sjajan na startu drugog poluvremena a pratio ga je dobro i Raduljica. Prednost Srbije konstantno je rasla. Trojkom Nemanje Bjelice, Srbija je došla do 27 poena prednosti. Do kraja trećeg perioda, prednost Srbije je rasla do velikih +34.

Poslednji period bio je više formalnost. Srbija je održavala prednost bez ikakvih problema i na kraju je slavila sa 91-65. Srbiju je do pobjede predvodio sjajni Nemanja Bjelica, koji je imao 14 poena i šest skokova. Najbolji kod Estonaca bio je Kajupank sa 17 poena. Ovom pobjedom Srbija je dosta bliže Mundobasketu. Sada Orlovi imaju omjer 5-3 i na trećem mjestu su u grupi, koje vodi na Mundobasket. Iza su Izrael i Gruzija sa omjerima 3-5 a od Gruzijaca Srbija ima bolji i međusobni skor.

Foto: KSS