XS
SM
MD
LG

Litvanija nakon dva produžetka ''slomila'' upornu Holandiju

Košarkaši Litvanije savladali su Holandiju sa 95-93 nakon velike borbe i dva produžetka.

Litvanci su dobro otvorili susret. U prvom periodu nametnuli su svoj ritam i imali su sigurno vodstvo. U drugom periodu totalno druga slika na terenu. Holanđani odgovaraju i do poluvremena stižu do izjednačenja. Litvanci su zaigrali mnogo bolje u nastavku. Početkom poslednjeg perioda, vodili su 73-59. Od toda kreće nevjerovatan povratak Holandije. Serijom 16-2, Holandija dolazi do izjednačenja i meč odlazi u produžetak.

U prvom produžetku viđena je velika borba ali i velika doza nervoze sa obje strane. I jedni i drugi su imali svoje šanse, Litvanci su imali napad za pobjedu ali su se Holanđani odbranili i meč je otišao u novi produžetak. Holanđani su bili bolji u drugom produžetku. Poveli su trojkom Frankea 92-89 ali je trojkom uzvratio Mantas Kalnietis. Imala je Holandija napad, Klof je pogodio ali sudije su poništile koš jer je isteklo vrijeme za napad. U narednom napadu Kalnietis pogađa novu trojku i na kraju donosi svom timu pobjedu i faktički plasman na Mundobasket.

Litvance je do pobjede predvodio Kalnietis sa 21 poenom, pet asistencija i četiri skoka, dok je Holandiju predvodio Klof sa 19 poena i pet asistencija.

Foto: FIBA.com