XS
SM
MD
LG

Spasojević: Glavni cilj afirmacija mladih košarkaša

Predsjednik Košarkaškog saveza RS i potpredsjednik Košarkaškog saveza BIH kaže da mu je glavni cilj afirmacija mladih igrača i da im omogući što češće pojavljivanje na terenima RS, BiH ali i van granica zemlje.
Spasojević je na čelu KS RS šest godina, a kao najvažniju mafifestaciju ove godine izdvaja obilježavanje 25 godina od nastanka saveza.
 

“Bilo je mnogo značajnih dogadjaja, manifestacija i sportskih dešavanja u proteklom period, ali kao najvažnije izdvojio bih svečanu akademiju kojoj su prisustvovali svi značajni ljudi iz košarkaškog svijeta, a kojom smo obilježili ovu važnu godišnjicu. Povodom tog jubileja, izdali smo i monografiju “25 godina KS RS” . I drugi jako bitan događaj je potpisivanje sporazuma o specijalnim odnosima sa košarkaškim savezom Srbije iz 2014 god. koji saradnju između dva saveza diže na jedan potpuno novi i bolji nivo”, kaže Spasojević.

Kada su riječ planovi za naredni period tu nema dvojbi.
 

“Naravno da je to afirmacija mladih igrača i omogućavanje tim mladim momcima da se što više pojavljuju na terenima RS, BIH i evropskih zemalja. A što nam je omogućeno zakonom o sportu, te dejtonskim mirovnim sporazumom. Takav primjer imali smo kada su naši dječaci rođeni 2001 god. nastupali pod zastavom RS na međunarodnom turniru u Mariboru , 2016. godine”, objašnjava on.

Na pitanje da li KS RS može da opstane u ovim teškim vremenima kada je sport na marginama Spasojević odgovara da je, iako mali i sa skromnim budžetom, Savez ponosan na svoje igrače i njihove uspjehe.

“Naš savez je mali, ima svega dva profesionalno zaposlena radnika, te jednog spoljnog saradnika. Sa skromnim budžetom na godišnjem nivou, oko 140 000 KM, ali uprkos tome opslužujemo 4 PKO-a. Sa preko 3500 registrovanih igrača i 84 registrovanih klubova, koji su u bazi našeg saveza, imamo potpunu kontrolu svih igračica i igrača koji prelaze iz kluba u klub. Moram naglasiti da smo ponosni na veliki broj igrača koji nastupaju za našu reprezentaciju, te reprezentaciju Republike Srbije, i naš najveći klub Igokeu koji uspješno predstavlja RS na evropskim takmičenjima”, završava Spasojević.

Boris Spasojević


1 .kolo Prva liga RS
Borac : Sokolac
Slavija 1996 : Sutjeska
Obilić : Radnik BN Basket
Leotar : Prijedor
Budućnost BN Basket : Student-Igokea
Varda HE : Drina-Princip
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Prijedor 0 0 0 0
2 Student-Igokea 0 0 0 0
3 Radnik BN Basket 0 0 0 0
4 Sutjeska 0 0 0 0
5 Sokolac 0 0 0 0
6 Drina-Princip 0 0 0 0
7 Varda HE 0 0 0 0
8 Slavija 1996 0 0 0 0
9 Obilić 0 0 0 0
10 Leotar 0 0 0 0
11 Budućnost BN Basket 0 0 0 0
12 Borac 0 0 0 0