XS
SM
MD
LG

Mudrinski pokrenuo Čukarički, peta pobeda Brđana

Mudrinski pokrenuo Čukarički, peta pobeda Brđana-OgnjenMudrinski,AsmirKajević,SlobodanTedić-

Čukarički – Spartak 3:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Tedić u 13, 1:1 – Šimura u 52, 2:1 – Mudrinski u 77, 3:1 – Kajević u 82. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Petar Piper. Pomoćnici: Oliver Petrović i Nikola Đorović. Žuti kartoni: Tedić (Čukarički), Denković (Spartak).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Đorđević, Docić, Ovusu, Stojanović (od 59. Kajević), Birmančević (od 76. Zorić), Tedić (od 76. Mudrinski).

SPARTAK: Ostojić, Tekijaški, Ćalasan, Kerkez, Vukčević (od 81. Đenić), Šimura, Milošević, Čečarić, Glavčić (od 78. Marčić), Denković (od 74. Obradović), Jočić.

Teže nego što to krajni rezultat pokazuje, Čukarički je došao do druge vezane, inače pete pobede u Super ligi Srbije, protiv. Spartaka – 3:1 (1:0). Simo Krunić je pri rezultatu 1:1 načinio sjajne izmene, a upravo rezervisti na ovom susretu bili su igrači odluke, Mudrinski i Kajević.

Već prvu priliku za gol Čukarički je iskoristio. Bio je to mat u tri poteza, Bogosavac je maestralno proturio loptu kroz noge rivalu, ona je došla do Birmančevića, koji je uposlio usamljenog Tedića, a centarfor Brđana je lako savladao Ostojića – 1:0.

U završnici poluvremena dve dobre prilike za domaće, najpre je akciju inicirao Docić, koji je dodao do Birmančevića, a ovaj je još jednom pronašao Tedića, čiji je šut Kerkez izblokirao.

Posle ubacivanja Docića iz ugla Miladin Stevanović je glavom poslao loptu na drugu stativu, gde je za malo zakasnio Tedić. Između vodećeg gola Čukaričkog i pomenutih šansi u završnici lopta je uglavnom bila u posedu Subotičana, koji su imali više od igre, ali su bili bez konkretne završnice.

Samo što je krenulo drugo poluvreme, posle greške odbrane gostiju, Ovusu je bio u šansi, “zalomio” je protivničkog igrača i šutirao, ali je Ćalasan izblokirao i izbio u korner. Posle ubacivanja iz ugla Docića, glavom je šutirao Luka Stojanović, ali je lopta otišla preko gola Spartaka.

U 52. minutu izjednačenje. Odlično je po levoj strani prošao Glavčić, a još bolje glavom šutirao Šimura, Stevanović je bio nemoćan – 1:1. Na novu šansu čekalo se sve do 66. minuta, kad je Puškarić centrirao sa desne strane, a na drugoj stativi šutirao je Birmančević, ali pravo u golmana Ostojića.

Dobru priliku Čukarički je imao u 74. minutu, bila je to uigrana kombinacija iz slobodnog udarca, Birmančević je odlično dodao do Docića, ali ovaj nije najbolje zahvatio loptu, iz vrlo dobre pozicije.

Samo što je ušao u igru, Mudrinski je postigao gol. Bilo je to ubacivanje iskosa sa leve strane, Kajević je šutirao glavom, odbrana gostiju je loptu izbila samo do Mudrinskog, koji je pogodio posle manje od pola minuta provedenih u igri – 2:1.

U 82. minutu gosti su mogli do izjednačenja, centrirao je Marčić, a ponovo je najviši u skoku bio Šimura, ali je taj udarac glavom ukrotio Stevanović. Već u narednom protivnapadu pala je odluka o pobedniku. Bila je to brza i precizna kontra, koja je završena ubacivanjem Mudrinskog i egzekucijom Kajevića – 3:1.

U završnici meča još jedna sjajna kontra Čukaričkog, Zorić je dodao do Ovusua, ovaj ga je odličnim pasom izbacio samog ispreg golmana gostiju, ali je Ostojić stigao da reaguje.