XS
SM
MD
LG

Stiže novi Šabanadžović

Nova fudbalska zvzeda rađa se na Grbavici, Mladi, talentovani, perspektivni Anel Šabanadžović dolazi velikim koracima na fudbalsku scenu. Već sada sa 18 godina skrenuo je pažnju mnogih i klubova i menadžera. Ove godine se pod palicom Milomira Odovića polako ustalio u standardnom timu Željezničara. Igrama  je u potpunosti opravdao poverenje Odovića. Sam Anel je zadovljan igrama u timu plavih.

- Debitovao sam prošle godine protiv Goška, a šansu mu je dao trener Admir Adžem., aravno da ću tu utakmicu pamtiti dok živim. Bilo je to ostvarenje dečačakog sna. Kada sm počinjao trenirati,  mašatao sam  o utakmici za seniorski tim Željezničara. Nakon toga je sve lakše. Posebno sam srećan zabog gola koji sam dao u Kupu Širokom brijegu. tim golom smo ih izbacili iz kupa.  Probio sam led i imam  u noga ma 30-tak mečeva za prvi tim. Lepo je to sve i ide po planu. Moje je da radim, da se borim i tražim svoju fudbalsku sreću, kaže Anel Šabana džović.   

Otac Anelov ,Refik  je  svojevremeno špartao Grbavicom, pokazao kvalitet, umeće, znanje i na kraju završio u Crvenoj zvezdi  i stigao je do titule ša mpiona Evrope. Upravo mu je otac i najveći kritičar, ali i savetnik,kaže nam ''mali'' Šabanadžović.

- Tata je na svim utakmicama na Grbavici, a neretko i na ovim na strani. Nn mi je najveži kritičar. Nakon sureta mi kaže šta je bilo dobro, po njemu,ali i šta nije valjalo. Naravno, da mi je to važno i da mi mnogo znači. On je bio evropski šampion i imao je fenomenalnu karijeru. Nikada me njegovo ime u fudbalu nije opretećivalo. Gledao sam snimke njegovih utakmica i ponosna sam  na očevu karijeru. Igramo na sličnim pozicijama. On je imao agresivnost, čvrstinu. meni možda to nedostaje. Pokušaću i taj segmen igre da popravim. Za sada sam zadovljan kako se sve to odvoja, priča nam Anel.

Fudbalsku karijeru  počeo je Anel u Školi fudbala Bubamara kod Predraga Pašića, sa sedam godina. Nakon 12 mneseci rada preselio se na Grbavicu.

- A gde bih, nego na Grbavicu. U Želji   sam prošao  sve selekcije ,ali sam igrao i u svim  reprezentativnim  kategorijama. Već sam dobio poziv i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Mogu zaista biti srećan kako se razvija moja karijera. Sve ide po planu. neka se samo tako i nastavi, kaže Anel.

Mogao bi mladi Šabanadžović izazvati i ''fudbalski'' sukob Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer ima pravo nastupa i za selekciju iz Podgorioce. Ipak, rano je još o tome,ali je dejan savićevičć predsednik FS CG naložio saradnicima da povedu računa o sinu njegovog nekadašnjeg saigrača....
 
Veliku podršku pored oca, Anel ima i od brata, dve sestre i majke. Oni ne dolaze na stadionu, ali su uz njega na svakom susretu. Mnogo mu to znači i ne krije.

-Podrška ropditelja, sestara i brata mi je veoma važna i znam kako preživljavaju moje utakmice. Ima obveze i i zbog njih da nastavim ovim putem. Cilj mi je naravno reprezentacija i odlazak u neki veći klub. Valjda je to normalno, zaključje Anel Šabanadžović.

Zna on i da mu je otac imao tešku povredu na utakmici Željezničara i Zvezde na Grbavici. tada je Refik nosio dres beogradske ekipe, a sudario se glavom sa bivšim saigračem Sliškovićem. Borio se praktično za đivot i nekoliko dana je bio u komi.

- Otac mi je pričao o tome i čitao sam, ali kad izađem na Grbavicu nisam  time opterećen. Idem da igram i nadigravam se, priča nam mladi Šabanadžović.

Želja mu je naravano da nadmaši oca i napravi još bolji karijetu, ali je i svestan da to neće biti ni malo lako. Refik je bio svetska zvezda.

- Upravo tako. Biće ga teško nadmašiti, ali imam želju i ambiciju. Mnogi su me pitali da li bih nastavio njegovim put i otišao u Crvenu zvezdu. Zašto da ne? Zvezda je veliki klub i bio bi to korak više u mojoj karijeri, ali sada sam okrenut u potpunosti Željezničaru i igrama u plavom dresu. Ostalo će doči. mirno kaže Anel Šabanadžović.

Anel Šabanadžović,plavi dres


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23