XS
SM
MD
LG

Obudovljanke na premijeri čekaju Derventu

Tokom vikenda 29/30. septembra startuje odbojkaško prvenstvo Prve lige Republike Srpske u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Odbojkašice Crvene Zvijezde iz Obudovca u svoju devetu sezonu Prve lige ulaze u dosta izmjenjenom sastavu jer su ostale bez pet standardnih igračica koje su sastav napustile zbog školovanja ili prelaska u drugi klub ali ekipi se priključilio i par talentovanih prošlogodišnjih pionirki.

Ovih dana pripreme se privode kraju, a sve da legne na svoje mjesto, kako se to kaže i da se sve kockice slože baš kako treba igrane su i prijateljske utakmice.

Prošlogodišnji rezultati u svim kategorijama obavezuju sve u klubu da i ove godine prikažu igru i rezultate dostojne jednog prvoligaša. Kod seniorki prioritet će biti siguran opstanak, a u mlađim kategorijama pokušati izboriti plasman makar na jedan finalni turnir prvenstva Republike Srpske, BiH.

"Pripreme su fino odrađene, a ovih dana kroz utakmice uigravamo ekipu kako bi bili spremni za prvo kolo pred domaćom publikom protiv komšija iz Dervente. Znamo da je Derventa pretrpila dosta promjena u igračkom kadru, a imaju i novo, ambiciozno rukovodstvo tako da će biti dosta motivisani. Zamo da posjeduju kvalitet tako da očekujem neizvjesnu i kvalitetnu utakmicu. Mi ćemo ove sezone pokušati uz pomoć starijih igračica: Šarkanović, Đokić i Malić da afirmišemo nekoliko mladih odbojkašica koje će ove sezone, a i narednih biti okosnica kluba. Ekipe Prve lige su dosta mijenjale sastav pa je teško predvidjeti favorita ali povratnik u klupsku elitu Srpske HE na Drini i Inova su sigurno u samom vrhu" izjavio je za portal "Sportdc" trener Obudovljanki profesor Milenko Perušinović.

Utakmica prvog kola Prve lige Republike Srpske između Crvene Zvijezde i odbojkašica Dervente na programu je u nedelju 30. septembra sa početkom u 13 časova.

Ovom prilikom pozivamo ljubiterlje sporta iz Obudovca,posebno odbojke da sa trebina podrže domaći sastav u nastojanju da slavljem otvore novu sezonu, a sigurni smo da ih Zvjezdašice neće razočarati, odužiće se zalaganjem i dobrom igrom.

Crvena zvijezda . Partizan


Ljubinje 0 : 3 Radnik
Glasinac 3 : 1 Slavija
Crvena zvijezda 0 : 3 Hercegovac
Inova 3 : 0 Derventa
HE na Drini 3 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 HE na Drini 18 18 0 53
2 Inova 18 14 4 42
3 Hercegovac 18 13 5 38
4 Ljubinje 18 11 7 32
5 Glasinac 18 10 8 30
6 Radnik 18 9 9 27
7 Crvena zvijezda 18 8 10 26
8 Slavija 18 5 13 13
9 Kozara 18 2 16 9
10 Derventa 18 0 18 0