XS
SM
MD
LG

Jahorina želi Evropa kup

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić zajedno sa predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina posjetio je Cirih, gdje se od 25. do 29.9. održava međunarodna FIS konferencija. Na ovoj konferenciji predstavljeni su svi investicioni radovi koji su od čelnika FIS-a naišli na pozitivnu ocjenu.

Takođe, razgovaralo se o kandidaturi Olimpijskog centra Jahorina za Evropa kup. Evropa kup će sigurno u mnogome doprinjeti promociji skijanja kao veoma zdrave sportske discipline ali i u promociji naše zemlje kao ozbiljne turističke destinacije koja sa svim svojim sadržajima sigurno može parirati najpoznatijim evropskim skijaškim centrima.

Pored kandidature za Evropa kup, na međunarodnoj konferenciji razmatrane su homologacije staza na Jahorini, obilježavanje Snow Kids Day ali i o organizacija EYOFa, olimpijskih igara mladih, koji će se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu održati u periodu od 9.-16. februara. Jahorina će u tom periodu biti domaćin mladim skijašima koji će se na jahorinskim stazama takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom.