XS
SM
MD
LG
29.09.2018 vaterpolo vesti

Vaterpolisti Partizana i Naisa pretrpeli su poraze na startu Kupa Evrope.

Danas je počela prva runda kvalifikacija za Kup Evrope, a srpski predstavnici poraženi su ubedljivim rezultatima. U grupi D italijanska Ortiđa je savladala Nais rezultatom 11:5, dok je u Rijeci mađarski OSC bio još ubedljiviji protiv Partizana i trijumfovao je rezultatom 17:7, uz četiri gola srpskog reprezentativca Save Ranđelovića.

Nais je sjajno parirao favorizovanom protivniku u prvoj četvrtini. Ortiđa, za koju nastup Boris Vapenski, dva je puta vodila, ali su Nišlije preko Matije Miloševića i Miloša Malenovića stizale do izjednačenja. Ipak, u poslednjim sekundama Marko Jelača je doneo novu prednost Italijanima, koji su u drugom periodu nastavili seriju i predvođeni Masimom Đakopom stigli su do 6:2. Sredinom trećeg dela meča bilo je 8:2 i Ortiđa je tu razliku bez problema sačuvala. Đakopo, bivši igrač Pro Reka, bio je najefikasniji sa pet golova, dok je Matija Milošević postigao dva za Nais, a u strelce su se po jednom upisali Aleksandar Mitrović, Đorđe Lekić i Miloš Malenović.(OSC je, kao prvi favorit u grupi, lako stigao do prve pobede. Već posle 76 sekundi bilo je 2:0 za Mađare. Međutim, uspeli su crno-beli da poravnaju rezultat preko Petra Tomića i Davida Kikalešvilija. OSC se ponovo odvojio i na kraći odmor otišao sa dva gola prednosti (5:3).

Crno-beli nisu uspeli da zadrže dobar ritam i protivnik je do kraja poluvremena napravio veliku razliku. Po dva puta su precizni bili Sava Ranđelović i Balaš Erdelji, jedan gol je dodao Marton Tot i OSC je na poluvreme otišao sa vođstvom od 10:3. Ništa se nije promenilo u nastavku, već je iskusniji tim konstantno uvećavao prednost, te je u jednom trenutku bilo i 17:5, a u poslednjim minutima crno-beli su koliko-toliko ublažili poraz.

Ranđelović i Erdelji su bili najraspoloženiji sa po četiri gola, dok je kod Partizana Andrej Barać postigao dva, a mrežu su tresli i Kikalešvili, Tomić, Mihajlo Andrin, Aleksandar Radanović i Arsenije Mitrović.

Vaterpolo Kup Evrope

Prvi krug kvalifikacija, 1. kolo

Grupa A (Rijeka)

Primorje – Duizburg 9:5
OSC – Partizan 17:7

Grupa B (Savona)

Marselj – SG Berlin 15:0
Savona – Mornar Split 5:6

Grupa C (Barselona)

Olimpik Nica – Barselona 7:8

Grupa D (Atina)

Nais – Ortiđa 5:11
Idrakos – Primorac 8:9

Ranđelović sa saigračima /Foto:Fejsbuk