XS
SM
MD
LG

Borac pretekao Slogu

Borac je krenuo mnogo angažovanije i agresivnije. Videli smo u prva četiri minuta dva kornera za Borac i udarac Saše Kajkuta. Nisu ipak opasnije fudbaleri Borca ugrozli Bodirogu.

Sve do 10. minute se igralo na sredini terena, a onda je uzvratila Sloga. Njihov najbolji igrač Dragiša Komarčević šutirao je, ali je Savatović lako zaustavio loptu.

Samo dve minute kasnije odlična akcija i prtilika ekipe iz Gornjeg Crnjelova. Volej Komarčevića posle sjajnog centaršuta Nikolića, sa desne strane, završio je u  spoljnjem  del mreže.

Sve do 29. minute se igralo na sredini terena u dosta mirnom ritmu. Tada je dopšlo do jednog duela igrača gostiju Nemanje Matovića i fudbaler Borca. Matović je ostao da leći u besvesnom stanju,a u teren su utrčali lekari oba tima. Delovalo j sve dosta dramatično,ali se Matović brzo podigao I nastavio utamicu.

Igrala se 31. minuta kada smo opet zabeležili pokušaj Saše Kajkkuta. Golman Bodiroga je bio bolji i u ovom duelu.

Borac je pokušavao i udarcima sa distance da stigne do gola, pa smo u 37. Minuti zabeležili šut Radulovi ća. Bodiroga je to laku zaustavio, a tri minute kasni je Sloga je ostala sa 10. Igrača Dušan Ristić je oštro startovao na Sinišu Dujakovića. Zaradio je  žuti ka rton, a kako je već imao opomenu,  morao je svlačionicu. Do kraja prvog dela susreta nije bilo ni uzbuđenja ni golova, pa se otišlo u svlačionice kod rezultata 0:0.

Nastavak sureta počeo je agresivnom igrom borca. U prvih pet minuta drugog dela imali su dva kornera, te pokušaj Siniša Dujakovića glavom. Bodiroga je udarac Dujakovića lako zaustavio, a nakon ubaciva nja iz ugla nije bilo opasnosti po gol Sloge.

Mogao je u 51. minuti bolje da reaguje Vladan Danilović, ali je glavom nakon ubacivanja iz ugla, na drgoj stative lose tukao.

Ofanziva Borca se pojačava, pa je u dve dobre pozicije bio Aničić. Prvo je u 54. minuti glavom slabo tukao,a onda u 55. Sa pet metara poslao loptu preko gola. Sloga, sa igračem manje je  pala fizički, pa se u 59. minuti agresivnost Borca isplatila. Pogodio je Jakupović. Pobegao je trojici igrača I onda lagano matirao Bodirogu. Borac je bio toliko dominantniji da je gol praktično visio u vazduhu.

Nakon tog pogotka  imao je Borac još jednu dobru poziciju za gol, ali je Bodiroga opet nadmudrio Sašu Kajkuta.

Na suprotnoj strain nezaspoleni Savatović je mogao biti savladan u 63. Minuti. Komarčević se ipak u odsutnom momentu okliznuo u odlična prilika je otišla u nepovrat.

Kako se bližio kraj susret tako je rasla i tenzija na terenu, pa je bilo nekog naguravnja među igračma, ali se sve ipak brzo smirivalo, a Sloga je iako sa igračem manje krenula u ofnazivu. Imali su odličnu priliku u 83. minitu, ali je udarac glavom Komarčevića lako zaustavio Savatović.

Borac je mirno istrpeo ofanzivu Sloge, da bi u 84. minuti dobru poziciju propustio Saša Kajkut,a onda u 86. Minuti Siniša  Dujaković je pogodio za 2:0. Očekivao je Bodiroga centaršut, bio spremna na istrčavanje ,a Dujaković se odlučuje na udrac i pogađa. Tako je i  presudio u derbiju.

Borac Banjaluka  - Sloga G. Crnjelovo 2:0 (0:0)

Banjaluka. Gradski stadion. Gledalaca: 400. Sudija: Miološ Gigović (Gradiška).strelci: Jakupović 52. Si. Dujaković 86. (Borac) Crveni karton : Ristić (drugi žuti) 40. (Sloga).  Žuti karton: Burazor  (Borac),  Ristić (Sloga).

Borac: Savatović, Jakupović, Kajkut, Radulović, Ćosić, Si. Dujaković, Mojović, Danilović, Burazor, Mazić, Aničić. Na klupi: Trkulja, Šikanjić, St. Dujaković, N. Batar, Čudić, Reljić, Trivan. Trener: Darko Vojvodić.


Željezničar Sport Team 2 : 1 Sutjeska
Kozara 2 : 0 Drina
Borac 2 : 0 Sloga
Tekstilac 3 : 1 Sloboda
Podrinje 3 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 1 : 1 Alfa Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 8 6 2 0 20
2 Sloga 8 6 1 1 19
3 Slavija 8 4 1 3 13
4 Kozara 8 4 1 3 13
5 Željezničar Sport Team 8 3 2 3 11
6 Tekstilac 8 2 4 2 10
7 Alfa Modriča 8 2 4 2 10
8 Sutjeska 8 3 1 4 10
9 Rudar Prijedor 8 2 3 3 9
10 Podrinje 8 2 2 4 8
11 Sloboda 8 2 1 5 7
12 Drina 8 0 2 6 2