XS
SM
MD
LG

Pekija: Tražimo prolaz u čevrtfinale Kupa BiH

Rudar iz Prijedora će na svom terenu dočekati NK Klis, koji je u 1/16 finala voljom žrijeba bio slobodan zbog odustajanja dobojske Sloge.

Prvotimac Rudara, Nemanja Pekija, ističe za naš portal da Rudar traži prolaz u narednu rundu, te da sigurno neće podcijeniti ekipu Klisa. 

- Kao i u svakoj utakmici mi idemo na pobjedu, pogotovo zbog činjenice da igramo na našem terenu. Svjesni smo činjenice da nam dolazi ekipa iz nižeg ranga, koja sigurno ima motiv da se predstavi u najboljem izdanju u Kupu BiH. Sigurno je da ih nećemo podcijeniti i želimo da se plasiramo u čevrtfinale Kupa BiH, rekao je za naš portal Nemanja Pekija.

Rudar ne igra onako kako se od njega naviklo. Ekipu je ljetos napustio veliki broj igrača i to je dosta uticalo na igre ove jeseni.

- Dosta igrača je otišlo i trebalo nam je vremena da se ponovo uigramo. Imali smo lošiji početak prvenstva, ali u zadnjim utakmicama smo pokazali kakav kvalitet posjedujemo i da nam je samo potrebno vrijeme. Vjerujem da ćemo kako prvenstvo odmiče i mi biti bolji. 

Utakmica Rudar - Klis igra se sutra od 15.30 na Gradskom stadionu u Prijedoru.