XS
SM
MD
LG
04.10.2018 Tekst i foto:Fejsbuk Radnik

Bijela tačka srećna za Borac

Borca izborili su plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine jer su sinić na Gradskom stadionu u Banjaluci posle boljeg izvođenja jedanaesteraca bili bolji od bijeljinskog Radnika i slavili su rezultatom 5:4, pošto je posle 90 minuta bilo 0:0.

Prvi je zapretio Borac u 13. minutu kada je Aničić šutirao, ali je pogodio golmana Lučića. Posle toga usledile su dve povrede Mazića u Borcu i Popare u Radniku, pa su morali treneri prinudno da menjaju početne postave. Igrao se 24. minut kada je Aničić šutirao Lučić odbranio, Danilović je natrčao na odbijenu loptu, ali je u poslednjem trenutku reagovao Franić i otklonio opasnost.

U 30. minutu Borac je opet bio u šansi, Radulović je centrirao, a volej Aničića Lučić je odbranio. Osam minuta kasnije Radulović je izveo korner, Danilović sjajno skočio i šutirao glavom, ali je Lučić opet odbranio. Bilo je to sve viđeno i vredno spomena u prvih 45 minuta.

U nastavku u 56. minutu Mojović je ubacio sa desne strane, Aničić je tukao glavom, a Lučić uz pomoć prečke spasava svoj gol. Najozbiljniji napad Radnika viđen je u 62. minutu, Đelmić je iskosa sa desne strane pogodio stativu, natrčao je potom Brković, Savatović odbranio, a Peco je onda šutirao visoko preko gola. Radnik je pretio i u 73. minutu kada je Hadžić u šesnaestercu Banjalučana loše zahvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat. Posle toga oba tima nisu preuzimala rizik pa su se čekjali jedanaesterci.

U penal seriji golman Savatović, junak meča, odbranio je udarce Šantiću i Radović, dok je za Borac promašio Jakupović, pogodio je prečku. Odluka je pala u šestroj seriji.

Borac (BL) – Radnik 0:0 penalima 5:4 

Stadion: Gradski stadion u Banjaluci. Gledalaca: 500. Sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Strelci iz penala: Aničić, Mojović, Radulović, Danilović i Si. Dujaković za Borac (BL), a Vasić, Franić, Đelmić, Brković za Radnik. Žuti kartoni: Ćosić (Borac), Lučić, Sušić, Mekić (Radnik).

BORAC (BL): Savatović, Jakupović, Radulović, Ćosić, Mojović, Danilović, Burazor, Mazić - (od 16. minuta Arsić), Batar, Aničić, Čudić (od 66. Si. Dujaković).

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Sušić, Đelmić, Mekić (od 33. minuta Bradonjić, od 60. minuta Brković), Popara (od 23. minuta Vasić), Šantić, Peco, Hadžić, Isić.