XS
SM
MD
LG
05.10.2018 Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

(Ne)zadovoljni Odović

Milomir Odović nakon utakmice Trener Željezničara, Milomir Odović, govorio je na pres konferenciji poslije utakmice. On smatra da je ekipa imala šansu da postigne još koji gol nakon vodećeg.

- Definitivno ovo su utakmice zbog kojih se dolazi na terene, dosta takvih smo odigrali. Čini se malo subjektivno, ali imali smo nakon vodećeg gola šansu za još koji gol, no nismo uspjeli nakon čega je došlo 15-20 minuta gdje smo sami sebi zagorčali život što je neshvatljivo jer je riječ o jako iskusnim igračima. Digli smo se, pa je uslijedio penal i onda na kraju ipak došli do tri boda, kazao je Odović, te zatim dodao:

- Činjenica je da je uprkos nekim mojim uputama da su na katastrofalan način reagovali, to ne mogu da shvatim. Ne želim da ističem nikoga. Bilo je indisponiranih igrača, takvi smo, trebali smo to završiti na vrijeme. Svaka čast Čeliku, ali mi smo apsolutno bili bolji i zaslužili pobjedu budući da smo sa igračem manje došli do preokreta.

 - Moraću dobro odvagati, bilo je par njih, ali mislim da ću posebnu pažnju pokloniti onima koji nisu bili dobri, a bilo ih je. Pobjeda je itekako važna za Željezničar. - Nevjerovatno važna pobjeda, mislim da smo se ovom pobjedom na psihološkom planu vratili. Ja samo o tome govorim. Mislim da ćemo u ovoj reprezentativnoj pauzi regovati na drugačiji način. Na prošloj smo intenzivirali treninge i svi ovi koji su došli usput i pripremali se tokom utakmica su se malo više spremili. Imamo jednu prijateljsku utakmicu, ali sa psihološkog aspekta je ovo veoma važna pobjeda.

- Fudbal se igra, protivnik ima mogućnost da vas izigra i da vam napravi šanse. Neko pogodi gol, neko ne, to je fudbalska igra. Naravno da ćemo pokušati nešto promijeniti. Postoji određeni problem. Do nekih igrača jednostavno ne možeš doprijeti i to me vrlo brine i zato sam rekao da ćemo nešto raditi sa njima. Većina igrača može odgovoriti na moje zahtjeve, ali treba gatati. To ne valja u svakom iole ozbiljnom klubu.

- Radimo te prekide, činjenica je da ima promjena u sastavu. Oni su u današnjoj utakmici bili negdje u knock downu sa velikim nastojanjima da nešto promijene, ali opet se dogode padovi. Kako objasniti da Pavić ne može okrenuti po lijevoj strani, ali najgore je što ja ne mogu ništa. Da ja mogu bar ući, bilo bi drugačije.

- Non-stop sam rotirao Šabanadžovića i Hajdarevića. Moramo u kontekstu sve posmatrati. I ono je bio Željezničar i nije bilo ovakvih problema. Prvih sedam golova u mom mandatu, pogledajte kakvi su bili, e to je kad su bili normalni i onda kad je najbolje išlo počeli su se hvatati za noge i pitati zašto mene ne odmoriš i uđe se u krizu. Ovo danas je vjerovatno rezultat velikog truda, trčanja i pristupa.

- Stvari treba dobro odvagati, ako neki igrači ne mogu mijenjaćemo ih, ali zaista neki igrači idu lagano bez obzira što ja pričam i galamim. To je za svaku osudu.

Krpić je pošten momak, sticajem niza okolnosti se našao u ovoj ulozi. Treba biti normalan i dati mu malo vremena da zasluži povjerenje. Sve se ovo desilo prije par dana, treba malo vremena da vidimo kako će to izgledati. - Mi smo u ovom trenutku skroz bili u autu. Koliko puta smo bili u poziciji na visini šesnaesterca, nisu u stanju da odigraju, da pogode, a potpuno izigrani. To Messi pogodi dvaput i završi. - Igrači ne reaguju na pravi način i to je problem. Ja se moram baviti time, a igra će doći. Kad se ti odnosi poprave i kad shvate da to što im ja govorim je u njihovom interesu i interesu kluba, ali to je pravi problem i baviću se njima. Ako ne bude napretka, mijenjaćemo, stavljaćemo djecu. 

 


Željezničar 3 : 2 Čelik
GOŠK 0 : 4 Zrinjski
Sloboda 0 : 3 Zvijezda 09
Mladost 0 : 6 Sarajevo
Radnik 3 : 1 Tuzla Siti
Široki Brijeg 2 : 0 Krupa
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 13 9 3 1 30
2 Zrinjski 13 9 1 3 28
3 Željezničar 13 7 4 2 25
4 Široki Brijeg 13 5 6 2 21
5 Sloboda 13 5 3 5 18
6 Radnik 13 4 5 4 17
7 Čelik 13 4 5 4 17
8 Mladost 13 3 4 6 13
9 Tuzla Siti 13 3 3 7 12
10 Krupa 13 2 5 6 11
11 GOŠK 13 2 4 7 10
12 Zvijezda 09 13 1 5 7 8