XS
SM
MD
LG

Kula Gradačac ogorčena ponašnajem trenera tuzlanske Slobode

U okviru prvog kola Premijer lige BiH za odbojkašice , u Tuzli su se sastale ekipe Sloboda i Kule Gradačac. Gostujući tim je  slavio  rezultatom 2:3. Utakmicu je obeližilo ponašanje domaćeg trenera Armina Derviševića. Tokom susreta nije birao način ni reči kako da povredi gostujuće igračice, rekli su nam u Kuli Gradačac.

Dervišević  je pogrdnim riječima i psovkama prozivao igračice iz Gradačca, psovao im majku...Na udaru su bile Anđelka Radišković, kapitenu Kule i  reprezentacije BiH , te Milana Božić i Berina Kantić. Prisutni kažu da je Milana Božić igrala i plakala.

-Bilo je provokacija i na  nacionalnoj osnovi i još čitav niz uvreda. To jedan trener, pedagog, sportski radnik, nikako ne bi smeo sebi da dopusti. Bio sam na utakmici, kao navijač Kule Gradačac, a da sam  slučajno obavljao poslove predstavnika kluba budite sigurni da bih povukao ekipu sa terena, rekao nam je Jasmin Kikić, član uprave tima iz Gradačca. 

Kada smo nazvali Armina Derviševića i upitali ga šta se dešavalo na utakmici Sloboda - Kula Gradačac , prvo nam je rekao da ništa ne objavljujemo(?),  da bi nam  u nastavku ipak saopštio:

- Ja sam sve vreme utakmice  se žalio sudijama da devojke ne stoje pravilno na terenu. Tek u četvrtom setu ih je kaznio zbog toga, a one su počele da mene napadaju. Zamislite reprezentativke, a ne znaju raspored na terenu. To sam  im i saopštio Nisam nikoga vređao na nacionlanoj osnovi. Moj predsednik je Srbin,a imam i igračica u timu raznih nacionalnosti. Problem je nastao zbog rezultata. Očekivali su u Kuli da će nas dobiiti 0:3, pa kada im nije sve išlo po planu krenuli su oni sa napadom na mene, završio je Dervišević.

Rukovodstvo tima iz Gradačca za večeras je zakazalo sednicu najužeg rukovodećeg tima kluba , a najavili su i dopis Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Rekli su nam da se neće zaustaviti dok istina ne izađe na videlo...

Delegat susreta  Ranko Grujić iz Zvornika je, prema našim saznanjima, u nekoliko  navrata pokušao reagovati, ali ne znamo da li je i šta upisao u zapisnik.


Sloboda 2 : 3 Kula Gradačac
Modriča 0 : 3 Gacko
Jahorina 1 : 3 Maglić
BL Volley 3 : 0 Goražde
Smeč 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 BL Volley 1 1 0 3
2 Bimal-Jedinstvo 1 1 0 3
3 Gacko 1 1 0 3
4 Maglić 1 1 0 3
5 Kula Gradačac 1 1 0 2
6 Sloboda 1 0 1 1
7 Jahorina 1 0 1 0
8 Modriča 1 0 1 0
9 Smeč 1 0 1 0
10 Goražde 1 0 1 0