XS
SM
MD
LG

EL: CSKA pregazio Barselonu

Košarkaši CSKA pobjedom su otvorili Evroligu. Oni su u prvom kolu pregazili Barselonu, rezultatom 95-75.

Barsa je dobro otvorila meč. Tomić je bio raspoložen na startu susreta, dobro ga je pratio Singlton i Barsa je vodila na startu susreta. Međutim, dva igrača raspoložena su malo za CSKA. Domaći su malo po malo preuzimali stvar u svoje ruke i prvi period su dobili sa 21-17.

U drugom periodu na terenu je postojala samo jedna ekipa. CSKA je serijom 18-5 došao do velikih +17. Barsa nije imala nikakvu ideju a Tomić je još imao i problema sa ličnim greškama. Do kraja poluvremena prednost domaćih je samo rasla pa su na odmor otišli sa +22.

Na startu drugog poluvremena, CSKA je imao i +26. Tada je Pešić odlučio da izmiješa petorke. Dao je šansu nekim igračima koji su u drugom planu. Razigrali su se Šmits, Blažič i Kjurik pa je Barsa do kraja trećeg perioda prišla na 11 poena zaostakta.

Barsa je na startu poslednjeg perioda prišla na -9. Tada CSKA pravi seriju 15-4 i odlazi na 20 poena prednosti. Barsa uzvraća serijom 8-0 ali to je i bio zadnji njihov trzaj. Do kraja susreta na terenu je postojao samo CSKA koji je na kraju slavio sa 20 poena prednosti.

CSKA je do pobjede predvodio Higins sa 18 poena dok je Kjurik imao 15 poena kod Barse.

Foto: Evroliga