XS
SM
MD
LG

KMF Tango na svom terenu počinje novu sezonu

KMF Tango iz Istočnog Sarajeva sutrašnjom utakmicom protiv Kaskade na svom terenu započeće nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u futsalu.

Ekipa Tanga doživjela je određene promjene u ekipi, neki od igrača su otišli, neki su stigli da osvježe ekipu, a trener ekipe, Mirko Čampara, vjeruje da njegova ekipa može da se domogne do plej ofa.

- Mi smo u ovoj pauzi malo osvježili ekipu. Otišli su nam neki igrači, a na njihovo mjesto stigle su zamjene koje su se dobro uklopile. Pomenuo bih veliko pojačanje, Đorđeta Ćehu iz sarajevskog Željezničara, mnogo će nam značiti. Tu je i Marko Koprivica koji će, siguran sam, pokazati sav svoj kvalitet koji je neosporan. Stigao nam je i Miroslav Bjelica, mnogo će nam značiti. Doveli smo i Musića koji je ranije nastupao za sarajevski Centar. Tamo nije mnogo igrao, ali siguran sam da će biti od koristi za našu ekipu, jer podsjetiću, u našoj ekipi stasali su i postali igrači i oni koji gotovo da se nisu bavili futsalom, a da ne govorim o onima koji znaju igrati futsal, rekao je za naš portal Mirko Čampara, a onda dodao.

- Mi uvijek kao klub imamo visoke ambicije. I ovaj put želimo da stignemo do plej ofa, i objektivno onoliko koliko poznajem svoju ekipu, a i ostale, mislim da toga vrlo lako možemo i da je vrlo realno razmišljati o tome.

Sutra u Istočno Sarajevo dolazi MNK Kaskada, novi-stari premijerligaš. Tango traži pobjedu kojom će započeti prvenstvo, jer im je duel prvog kola protiv FC Mostar SG odložen zbog nastupa u Evropi.

- Iskreno, Kaskadu ne poznajem toliko detaljno. Znam one igrače koji su nastupali ranije kada su igrali Premijer ligu, ali prošle godine ih nisam gledao. No, pobijedili su Seljak kod kuće, to je dovoljan znak da su kvalitetni i da trebamo biti jako oprezni. Mi idemo na pobjedu. Naravno, nemamo nikakav imperativ. Hoćemo da igramo futsal i da probamo ostvariti pobjedu. Ukoliko ne uspijemo, Bože moj, ima utakmicama još mnogo ove sezone.

Za kraj, Čampara je prokomentarisao i ostatak lige.

- Kako se ulaže, tako se i ostvaraju rezultati. Za mene lično FC Mostar SG je i ove godine najkvalitetnija ekipa lige i prvi favorit za osvajanje prvenstva. Tu je Salines. Mnogo su se pojačali, doveli su izuzetne igrače i uz one koji su ranije imali to je sada jedna izuzetna ekipa koja će sigurno biti u vrhu tabele i koja može svakoga pobijediti. Zrinjski je praktično vratio svoje igrače i napravili su ponovo jednu jako kvalitetnu ekipu. Naravno, tu je i Centar. Nekoliko fantastičnih igrača imaju u svojim redovima, a Centar se nikada ne otpisuje, zaključio je razgovor Mirko Čampara.

Utakmica KMF Tango - MNK Kaskada igra se sutra od 18.00 u dvorani OŠ ''Aleksa Šantić'' u Vojkovićima.


Zrinjski 4 : 2 Kaskada
Mostar SG Staklorad 2 : 1 Seljak
Beli anđeo 8 : 3 Tango
Leotar 0 : 3 Salines
Brotnjo 8 : 2 Centar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 18 14 2 2 44
2 Zrinjski 18 13 1 4 40
3 Brotnjo 18 10 3 5 33
4 Centar 18 9 3 6 30
5 Salines 18 8 4 6 28
6 Seljak 18 9 1 8 28
7 Kaskada 18 7 3 8 24
8 Beli anđeo 18 6 2 10 20
9 Leotar 18 3 0 15 9
10 Tango 18 1 1 16 4