XS
SM
MD
LG

PLS: Sinđelić - Inđija 0:0

Utakmica dve ekipe iz vrha prvoligaške tabele je bila puna tempa dinamike i propuštenih prilika za gol. Sinđelić je bio znatno agresivniji u prvom delu utakmice, kada je gostujući golman Preković činio prava mala čuda na svom golu kada je bio poslednja prepreka za igrače domaćina. Međutim i gosti su imali sjajnih prilika za gol. Posebno posle akcije koju je započeo Bosančić koji pronalazi Kikovića koji je sam ispred golmana Trkulje. Njegov šut Trkulja brani, lopta se odbija ka Stoiljkoviću koji šutira ka praznom golu, ali se tamo našao igrač domaćina koji loptu izbija u polje. Ostaje nejasno da li je lopta prešla zamišljenu liniju gola. Praktično u nastavku te akcije domaćin ima priliku da ugrozi Prekovića koji brani šut sa oko 20 metara u donji ugao njegovog gola. Do kraja prvog poluvremena beležimo još dve odbrane Prekovića i jedan šut gostujućeg igrača Stoiljkovića sa distance kraj gola domaćina.

Drugi deo utakmice gost bolje započinje. Prvo je Bosančić odlično uposlio Stoiljkovića koji pada u srcu kaznenog prostora domaćina, ali je sudija samo odmahnuo na tu akciju. U sledećem napadu posle izvedenog kornera Ilića, Ivančević usamljen šutira glavom direktno u golmana Trkulju sa oko deset metara od njegovog gola. Zastim beležimo pokušaje Janjića i njegov šut sa distance kraj gola, te Lukića koji je iz okreta pokušao da iznenadi odličnog Trkulju. Sinđelić ima priliku za gol posle dobrog prodora Tufegdžića, ali se njegovi saigrači loše snalaze u samom petercu gosta, gde prvo Preković, a potom Ciger otklanjaju opasnost od svog gola. Po levoj strani napada gosta je dobro funkcionisao napad, pa su Stoiljković i Lukić, ovom drugom napravili odličnu priliku za gol, ali je Trkulja opet bio nesavladiv. Tufegdžić je ponovo u prilici posle sjajne duge lopte ka njemu. Ulazi u kazneni prostor gosta, ali je tu previše neodlučan i gostujuća odbrana oštro reaguje i otklanja opasnost po golmana Prekovića. U nastavku mladi Banjac je dva puta odapeo sa svojom levicom. Prvi put posle odbitka on oštro šutira kraj same stative gola domaćina. Drugi put posle asistencije Smiljanića, Lukića, prima loptu na oko 20 metara od gola, vara rivala namešta loptu na levicu, šutura sa oko 18 metara od gola Sinđelića, a Trkulja još jednom sjajno reaguje i brani taj šut.

Do kraja bez pravih prilika za gol, pa je publika i pored rezultata 0: 0, mogla da zadovoljna napusti derbi meč.

Srđan Blagojević, trener Inđije je sumirao utiske posle utakmice,

"Utakmica dva kvalitetna protivnika, zanimljiva i pored nedostatka golova. Opravdali smo visok plasman i vrh tabele. Evidentno je bilo da smo se i mi i oni dobro pripremili za protivnika. Mišljenja sam da smo uspeli da se nametnemo, da kontrolišemo dešavanja na terenu, pogotovo u drugom poluvremenu. Imali smo nekoliko jako dobrih prilika, domaćin nešto manje od nas i ne bi bilo nezasluženo da smo na kraju pobedili. Zadovoljan sam i zalaganjem i disciplinom koju su demonstrirali igrači,  a posebno utiskom koji smo ostavili kao ekipa. Idemo dalje, jako je važno da se dobro odmorimo i pripremimo za utakmicu kod kuće protiv Teleoptika. U narednim kolima se ekipe iz vrha sastaju međusobno što će odrediti rasplet na polusezoni. Potrebno nam je da zadržimo stabilnost i posvecenost. Imam poverenja u sve igrače, njihov kvalitet i ambiciju".

Beograd. Stadion Sinđelića. Gledalaca oko 600. Sudija: Dalibor Manojlović, Čedomir Andrejić, Miloje Milićević, četvrti sudija: Dušan Miladinović. Delegat: Vidojko Panajotović. Žuti kartoni: Janjić 35' - Sinđelić i Kiković 8' - Inđija.

Sinđelić: Trkulja, Bumbar, Cakić, Piščević, Stanković, Ivanović, Tufegdžić, Đurić (Branković 85'), Kričak, Krstić (Đorđević 62'), Janjić

Inđija: Preković, Smiljanić, Ciger, Ivančević (Bađi 90'), Bosančić (Vraštanović 82'), Lukić, Ilić, Kiković (Banjac 72'), Stoiljković, Janjić, Rogač