XS
SM
MD
LG

Milan Ilić prekinuo uspavanku

Minimalnom pobedom (1:0) na gostovanju OFK Žarkovu u 11. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 su na najbolji mogući način okončali seriju od tri uzastopna prvenstvena poraza. Junak trijumfa bio je štoper kragujevačkog tima Milan Ilić, koji je u 65. minutu matirao čuvara mreže OFK Žarkova Slavišu Bogdanovića.

Fudbaleri kragujevačkog prvoligaša konačno su vratili osmeh na lica svojih simpatizera i to pobedom na neugodnom terenu u Žarkovu. Ruku na srce, nije to bilo tako sjajno izdanje izabranika Darka Tešovića, ali na kraju se pišu samo bodovi, a oni su ovoga puta završili na kontu Kragujevčana.

Prilično oskudan kvalitet fudbala viđen je na terenu OFK Žarkova. Domaćin sa jalovom terenskom incijativom koju nije uspevao da pretoči u konkretne prilike za gol i gostujući tim koji se orijentisao prevashodno na defanzivu i kontranapade, uz jasnu želju da što pre izbaci loptu sa svoje polovine.

U jednoj takvoj rastrzanoj i bezidejnoj igri oba rivala nije bilo ni moguće videti previše prilika za gol. Iz prvog poluvremena vredi pomenuti udarac Ratkovića glavom nakon centaršuta Lukića u 14. minutu, kao i iznenadnu priliku koja se ukazala Kovalenku u 28. minutu, kada je pogodio spoljni deo mreže.

Za nijansu sadržajnije bilo je drugo poluvreme. U 58. minutu domaći tim propustio je idealnu priliku da dođe do vođstva. Bivši igrač Radničkog 1923 Nenad Đurđević je lepo glavom spustio loptu do Krste Đorđevića, koji je sa nekih 7-8 metara udaljenosti tukao preko gola.

Trenutak odluke dogodio se u 65. minutu. Tomislav Todorović izveo je korner na prvu stativu, Milan Ilić je lepo ispratio let lopte i smestio je u mrežu pored nemoćnog Bogdanovića.

U 75. minutu veliki peh za Kragujevčane, pošto se povredio Jovan Lukić. Njega je zamenio Milan Lalić.

Dva minuta kasnije još jedna dobra prilika za Žarkovo. Rajić je centrirao, Đorđević tukao glavom, a Raičević uz pomoć stative sprečio da lopta završi u mreži.

U 86. minutu Rajić se našao u dobroj poziciji za udarac, ali ga je izblokirao Zdravković, a poslednju šansu za eventualno izjednačenje propustio je Trivković u 92. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca slabo šutirao.

OFK ŽARKOVO – RADNIČKI 1923  0:1 (0:0)

BEOGRAD
Stadion: OFK Žarkovo
Gledalaca: 200
Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo)
Pomoćnici: Milan Pešović (Kraljevo), Milan Pašajlić (Raška)
Strelac: M. Ilić u 65. minutu
Žuti kartoni: Aleksić (OFK Žarkovo), Kovačević, Todorović (Radnički 1923)

OFK ŽARKOVO: Bogdanović, Milošević, Aleksić, Šaka, Garić (od 85. Milenković), Kovalenko (od 60. Rajić), Omega, Đorđević, Mijatović (od 46. Trivković), Đurđević, Milojević

RADNIČKI 1923: Raičević, Zdravković, A. Todorović, Petrović, M. Ilić, Arsenijević (od 53. Vujasin), Kovačević, Markišić (od 62. Aleksijević), Lukić (od 75. Lalić), T. Todorović, Ratković.

Sa 13 osvojenih bodova, uz utakmicu manje, fudbaleri Radničkog 1923 nakon 11. kola zauzimaju osmu poziciju na tabeli.

U narednom, 12. kolu fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće TSC iz Bačke Topole.