XS
SM
MD
LG

Derbi u Tuzli: Ivanković želi pobjedu protiv svog bivšeg kluba

U derbiju druge runde Premijer lige Bosne i Hercegovine, FC Salines će u Tuzli ugostiti aktuelnog prvaka, FC Mostar SG.

Znatno pojačani tuzlanski kolektiv itekako želi da pokaže koliko vrijedi, a dolazak aktuelnog dvostrukog prvaka BiH u Tuzlu, itekako je ozbiljan zalogaj, kojeg će, nadaju se Jarčevi, uspješno sažvakati.

Od ove sezone dres Salinesa nosi Srđan Ivanković, reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je u dva navrata nosio dres Starog Grada.

- Očekivanja za utakmicu su ni manje ni više nego pobjeda. Mi nemamo šta da izgubimo. Cilj nam je da napunimo Mejdan i da uživamo u utakmici. Ekipa Mostar SG je aktuelni prvak kvalitetna ekipa. Žao mi je što se povrijedio njihov najbolji igrač i najbolji igrač u državi, Marijo Aladžić i želim mu brz oporavak. I bez njega su kvalitetna ekipa, ali mislim da su naše prednosti u odnosu na njega Darko Milanović i njegova igra u polju, na čemu se mi većinom baziramo. Svi se mi dobro poznajemo međusobno. Znamo individualne i taktičke kvalitete, tako da mislim da će ovo da bude jedna partija šaha u kojoj će da odluči koncentracija. Ovo je tek početak sezone i igra se plej of kasnije, tako da je ovo samo jedna u nizu utakmica koja ništa neće odlučiti. Mogu samo da kažem da će Salines u ovakvim utakmicama da pokaže koliko vrijedi i koliko je ozbiljan pretendent za vrh tabele. Pozvao bih sve ljubitelje futsala da dođu da uveličaju ovaj događaj, i ne samo ovaj. Pozivam i sve druge ljude širom Bosne i Hercegovine da dolaze na utakmice, jer masovnost i veće interesovanje i pažnja su nam potrebni kako bi ovaj sport napredovao, rekao je za naš portal Srđan Ivanković, prvotimac FC Salines.

On je ovog ljeta stigao u FC Salines, i jako dobro se uklopio.

- U Salines sam odlučio da dođem nakon što mi je uprava iznijela jednu zdravu priču sa visoko postavljenim ciljevima. To se nekako poklopilo sa mojim sportskim ciljevima i odlučio sam da prihvatim taj izazov i sada vidim da nisam pogriješio. Atmosfera u ekipi je savršena. Osjećam se kao kod kuće. Ima tu dosta mladih, ali i iskusnih igrača, dobro poznatih futsal javnosti, tako da sve to pokušavamo da uklopimo u jednu dobitnu kombinaciju, i zaista su naši dometi visoki.

Utakmica FC Salines - FC Mostar SG igra se danas od 16.00 u maloj dvorani Mejdan u Tuzli.


Zrinjski 4 : 2 Kaskada
Mostar SG Staklorad 2 : 1 Seljak
Beli anđeo 8 : 3 Tango
Leotar 0 : 3 Salines
Brotnjo 8 : 2 Centar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 18 14 2 2 44
2 Zrinjski 18 13 1 4 40
3 Brotnjo 18 10 3 5 33
4 Centar 18 9 3 6 30
5 Salines 18 8 4 6 28
6 Seljak 18 9 1 8 28
7 Kaskada 18 7 3 8 24
8 Beli anđeo 18 6 2 10 20
9 Leotar 18 3 0 15 9
10 Tango 18 1 1 16 4