XS
SM
MD
LG

Memija preti Portugalu

Mlada reprezentacija Bosne I Hercegovine otputovala je  iz Sarajeva u Portugal, na poslednji meč lvalifikacija za odlazak na Evropski šampionat iduće godine. Čeka ih okršaj sa Portugalom.

Jedna od ove dve selekcije će u najverovatnije u baraž, kao jedna od najbolje četiri drugoplasirane ekipe. Naime, tim Rumunije je prvi sa 21 bodom, imaju oni dva boda više od Portugala i tri od Bosne i Hercegovine.

Čeka Rumune poslednji okršaj sa poslednjeplasiranim timom Lihtenštajna. Svi veruju da će to Rumuni dobiti I tako sačuvati svoju prvu poziciju. Portugalu u borbi za drugu poziciju odgovara  remi, a BiH mora ići na pobedu.

Reprezentativac Kerim Memija je pred polazak u Portugal rekao:

 -Moram istaći da je i na ovom okupljanju atmosfera u ekipi na visokom nivou i svi smo u dobrom raspoloženju došli na pripreme. Maksima lno smo se spremili za Portugal jer to je za nas najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama, rekao je Memija.

Kako je podvukao ceni protivnika, ali veruje u pozitivan rezultat:

-Oni jesu favoriti. Dobra su i uigrana ekipa i svi smo svesni da je pred nama veoma težak zadatak. O selekciji Portugala možemo imati samo reči hvale, ali u isto vreme ne smemo prestati da verujemo u sebe. Mi smo takođe u kvalifikacijama pokazali da imamo kvalitet. Uz maksimalnu angažovanost možemo ostvariti pobedu koju svi priželjkujemo, zaključio je Memija.

Utakmica se igra na stadionu Maritimo u Funšali,16. oktobra sa početkom u 20 časova.