XS
SM
MD
LG

Prekid zbog napada na sudiju

Derbi utakmica komšijskih ekipa u Boljaniću između domaćih Ozrenskih sokolova i Željezničara iz Pridjela Gornjeg završena je neslavno prekidom u 80.minutu. Pomoćni sudija Lazić signalizirao je glavnom sudiji igranje rukom u šesnaestercu od strane jednog gostujućeg igrača. Tom odlukom nisu bili zadovoljni u taboru gostiju. Kapiten Željezničara Alić Emir prišao je pomoćnom sudiji i rukama ga odgurnuo zakačivši ga u predjelu lica. Pa je glavni sudija Momčičević Andrea odlučila da prekine utakmicu.

Domaći su poveči već na startu meča tačnije u petom minutu kada je mrežu Smajlovića pogodio mladi Marko Stanković. Nakon toga gosti su imali dvije izgledne prilike da  dođu do izjednačenja. Igrao se 35.minut kada je dosuđen kazneni udarac za goste nakon igranja rukom u šesnaestercu. Siguran sa  bijele tačke bio je Ervin Bećirović za 1:1.

Na startu drugog poluvremena u 47.minutu ponovo u glavnoj ulozi bio je Marko Stanković koji je doveo svoj tim u vođstvo 2:1. U 65.minutu bilježimo odličnu akciju domaćih. Boris Jaćimović je ušao u šesnaesterac, na drugoj strani uočio je slobodnog Stankovića koji prihvata loptu i postiže ”het trik” za povećanje vođstva sokolova 3:1.

Treba reći da je ovu utakmicu sudila mlada perspektivna dama Andrea Momčičević kojoj je ovo bila tek druga utakmica u ulozi glavnog sudije.

OZRENSKI SOKOLOVI – ŽELJEZNIČAR prekiod u 80.minutu pri rezultatu 3:1

BOLJANIĆ – Strijelci: 1:0 Stanković u 5, 1:1 Bećirović u 35 (iz jedanaesterca), 2:1 Stanković u 47, 3:1 Stanković u 65.minutu. Stadion: Ozrenski sokolovi. Gledalaca: 50. Sudija: Andrea Momčičević (Doboj). Pomoćnici: Radovanović Slobodan (Kostajnica) i Lazić Kristijan (Doboj). Delegat: Nenad Vasić (Doboj). Žuti kartoni: trifković (Ozrenski sokolovi), Alić (Željezničar).

OZRENSKI SOKOLOVI: Tanasić, Trifković, Janković, Lazarević, Cvjetković, Stanković, Antonić, Đukić, B.Jaćimović, Radojčić, O.Đurić.

ŽELJEZNIČAR: Smajlović, Alić, Hadžikadunić, Bećirović, Delić, E.Bjelobrković, Smailbegović, Mujić, Hodžić, Mujkić (od 46.minuta A.Bjelobrković), Kavazović.

Igrač utakmice: Marko Stanković (Ozrenski sokolovi)