XS
SM
MD
LG

Trijumf Glasinca i Romanije

U sklopu planinarskih aktivnosti pod projektom  „Povratak prirodi - Visovima Romanije“ proteklog vikenda na Ravnoj Romaniji kod manastira Svetog Georgija održan je 7.Memorijal „Svjetlana ceca Komlenović“ takmičenje  u planinarskoj orjentaciji .

Ovaj memorijal se organizuje u znak sećanja na izuzetnu,mladu sportistkinju ,skijašku reprezentativku RS i Bi H i planinarku koja je tragično preminu la nakon saobraćajne nesreće 2011 godine u svojoj 19. godini.

Na startu se pojavilo sedam ekipa, u  obe konkurencije  .Među ženskim ekipama trijumfovao je domaćin PD „Glasinac „ sa Sokoca u sastavu Milica Delić, Snežana Borovčanin i Mirjana Komlenović koje su stazu dugu 5000 metara prešle za 48 minuta i pronašle svih pet kontrolnih tačaka. Druge su bile devojke PED „Romanija“ sa vremenom 58 minuta, a treće mesto je pripalo ekipi PSD „Stolac“ Višegrada koje su prošle kroz cilj u vremenu 82 minute.

U muškoj konkurenciji dominirali su takmičari PED „Romanija“ Pale koju su sačinjavali Davor Vukašinović , Simon Mrda i Filip Žepinić. Oni su stazu prešli za 70 minuta i pronašli svih šest kontrolnih tačaka .Srebrenom medaljom su se okitili članovi PSD „Stolac“ sa vremenom 85 minuta dok je bronzano odličje pripalo ekipi PD „Sjemeć“ iz Rogatice koji su stazu obišli za 93 minuta.

Po završetku takmičenja nagrade najboljima su uručili roditelji Svjetlane Cece Komlenović ,majka Nada i otac Slobodan. Glavni koordinator takmičenja i član komisije za orjentaciju pri PSRS, Željko Delić je nakon takmičenja istakao da je zadovoljan postignutim rezultatima koji su ostvareni na zahtevnoj stazi.

  -Bilo je lepo vreme,pa su takmičari imali odlične uslove da pokažu znanje i fizičku pripremljenost. Iako je takmičenje bilo Memorijalnog karaktera vladao je pravi takmičarski duh i rezultati su za respekt,  jer su bili na nivou najboljih orjentiring takmičenja u RS a i BiH.Posebnu zahvalnost za uspešnu organizacinju dugujemo porodici Komlenović ,roditeljima ,sestri i braći pokojne Cece, zaključio je Delić 

Jednan od glavnih nosilaca svih aktivnosti vezanim  za akciju „Povratak prirodi - Visovima Romanije“ koje su se provodile proteklog vikenda na Romaniji bila je Vera Mijatović 

-Uz Memorijal održani su planinarski pohodi na Veliki Lupoglav vrh Romanije i na Crvene Stjene gde je učestvovao veliki broj planinara a posebno  moramo istać učešće dragih  gostiju iz Planinarskog kluba Zrenjanim sa kojim PD Glasinac gaji dobre odnose i oni su bili prezadovoljni boravkom i organizacijom akcije na Romaniji. Na kraju treba istaći da je planinarski projekat pod nazivom „Povratak prirodi-Visovima Romanije“ i Memorijal realiziran u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije Balkana (ReLOaD) finansiran od EU uz provođenje UNDP - zaključila je Vera Mijatović