XS
SM
MD
LG

EL: Pešić savladao Radonjića

Košarkaši Barselone savladali su Bajern sa 83-73 u trećem kolu Evrolige.

Barselona je sjajno otvorila susret. Odlična igra u odbrani i raznovrsna igra u napadu, rano su donijeli Barsi dvocifrenu prednost. Pengos i Tomić su igrali sjajno i bili su najzaslužniji za prednost Barse. Bajern se do kraja prvog perioda vratio koliko toliko u igru spustivši prednost Barse na jednocifren zaostatak. Barsa je održavala svoju prednost u drugom periodu. Ona je bila od šest do devet razlike. Na poluvremenu je Barsa vodila 44-36.

Bajern je zaigrao bolje u trećem periodu. Trojkom Jovića prišli su na pet poena zaostatka. Djelovalo je u tim trenucima da se mogu potpuno vratiti. Međutim, izgubili su par lopti i Barsa je opet otišla na dvocifrenu prednost. Bajern nije odustajao. Prišli su na -7, imali napad ali Buker maša zakucavanja, dva bacanja i tu je bio kraj za Bajern. Barsa je do kraja mirno privela meč kraju i upisala prvu pobjedu u EL ove sezone.

Barsu je do pobjede predvodio Ante Tomić  sa 18 poena te po pet skokova i asistencija. Lo je bio najbolji u Bajernu sa 16 poena.

Foto: Evroliga