XS
SM
MD
LG

Brčko-Bileća duo odveo Srbiju u finale Svjetskog prvenstva

Odbojkašice Srbije pobjedom nad Holandijom od 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva u Japanu.

 

Foto: japan2018.fivb.com

 

Prema očekivanju velika borba se vodila u reprizi finala Evropskog prvenstva. Srpske odbojkašice su bolje ušle u meč i su, konstantno imale prednost od par poena i to sačuvale do kraja za 25:22. Slično su nastavile i u drugom, da bi sredinom seta Holanđanke preokrenule i stigle do tri set lopte. Sve tri je Srbija odbranila, no djevojke u narandžastim dresovima dolaze do nove šanse za osvajanje seta i tu koriste (26:28). Tim Zorana Terzića ušao je konfuzno u naredni dio igre, što je protivnik koristio i imao prednost od tri poena. Ipak Tijana Bošković nije  dozvolila pad svoje ekipe, preokrenula je i donijela set sa 25:19.

 Gdje su stale u trećem, evropske šampionke su nastavile u četvrtom setu i na prvom tehničkom tajm-autu su vodile sa 8:3. Protivnice su uzvratile serijom 5:0, koju prekida Buša. Servisom Stefane Veljković razlika se povećala na +4, a u tim trenucima se razigrala i Brankica Mihajlović.  Izjednačila je Holandija na 19:19, no kombinacija Bošković – Ognjenović donosi novih +2. Protivnice su izjednačile na 23:23, ali Brčko-Bileća duo je doveo Srbiju u istorijsko finale Svjetskog prvenstva.

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 29 poena, 23 je imala Brankica Mihajlović, Milena Rašić 12, na drugoj strani Slojtes 23, Bujis 15. Srbija će sutra od 12:40h igrati protiv boljeg iz polufinala Italija – Kina.