XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 domaćin TSC-u

Tačno mesec dana nakon utakmice sa Zlatiborom, fudbaleri Radničkog 1923 ponovo će zaigrati pred svojim navijačima na „Čika Dači“. Kragujevčani će u subotu, 20. oktobra od 14 časova i 30 minuta odmeriti snage sa ekipom TSC-a iz Bačke Topole, koja u svojim redovima ima iskusne igrače sa superligaškim stažom.

Nakon dužeg vremenskog perioda i tri uzastopna gostovanja, dva ligaška i jednog u Kupu Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 u subotu će ponovo zaigrati pred svojom publikom. Biće to lepa prilika da fudbaleri kragujevačkog prvoligaša, nošeni podrškom sa tribina, dođu do novih, vrednih bodova.

To naravno neće biti nimalo lak zadatak, budući da će na drugoj strani stajati izuzetno kvalitetna i ambiciozna ekipa TSC-a iz Bačke Topole. Tim sa severa Srbije je pred početak sezone ubrajan među glavne kandidate za plasman u superligaški rang takmičenja. To nije slučajno, jer je TSC izvanredno organizovan klub, sa odličnom infrastrukturom i igračkim kadrom sačinjenim od iskusnih igrača, koji su tokom svojih karijera nosili dresove i superligaških klubova.

Poznavaocima srpskog fudbala dobro su poznati igrači poput Nenada Filipovića, Ognjena Damjanovića, Filipa Arsenijevića, Saše Tomanovića, Lazara Čordašića, Vladimira Brankovića, Nemanje Jorgića itd.

Međutim, i pored iskusnog i kvalitetnog igračkog kadra i odličnih uslova rad, ekipa TSC-a se posle jedanaest odigranih kola ipak ne nalazi u samom vrhu tabele. Težak raspored na startu sezone i loši rezultati u mečevima sa glavnim konkurentima za vrh tabele, koštali su tim iz Bačke Topole boljeg plasmana na tabeli.

Početkom oktobra TSC je ostao bez prvog trenera Predraga Rogana, koji je preuzeo subotički Spartak. Od tog trenutka dužnost šefa stručnog štaba obavlja sportski direktor Zoltan Sabo, inače nekadašnji saigrač trenera Radničkog 1923 Darka Tešovića u beogradskom Partizanu.

Uprkos promeni trenera, TSC je nastavio da igra promenljivo. Nakon pobede u Užicu, usledio je „mršav“ remi sa čačanskim Borcem u Bačkoj Topoli, pa TSC trenutno zauzima šestu poziciju sa 11 osvojenih bodova.

Kragujevčani imaju četiri boda manje od svog rivala, ali pucaju od samopouzdanja nakon pobede u Žarkovu. Bio je to veoma važan trijumf, kojim je stavljena tačka na seriju od tri uzastopna poraza u ligi.

Da je raspoloženje u taboru kragujevačkog prvoligaša na visokom nivou potvrdio nam je i Tomislav Todorović, jedan od zapaženijih aktera utakmice u Žarkovu.

– Sjajna atmosfera u ekipi je dodatno poboljšana nakon pobede nad Žarkovom, tako da spremno dočekujemo utakmicu sa iskusnom i kvalitetnom ekipom TSC-a. Nadamo se pozitivnom rezultatu i daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu. Pozvao bih naše najbolje navijače „Crvene đavole“ i publiku da dođu u što većem broju da nas podrže i da na kraju zajedno slavimo novi trijumf. – poručio je talentovani fudbaler Radničkog 1923.

Za Kragujevčane je i dalje najveći problem efikasnost napadača. U Žarkovu je pobedonosni pogodak postigao štoper Milan Ilić posle prekida, čime je prekinut niz Radničkog od tri uzastopne utakmice bez postignutog gola.

Sa samo šest postignutih golova, Radnički je uz Trajal, Novi Pazar i užičku Slobodu među najneefikasnijim timovima u ligi. To je nešto što mora da se promeni, ukoliko kragujevački prvoligaš želi da osigura mesto među prvih osam ekipa u ligi.

U ostalim utakmicama 12. kola Prve lige Srbije sastaju se: Inđija – Teleoptik, Sloboda – Trajal, Borac – Bečej 1918, Novi Pazar -OFK Žarkovo, Bežanija – Metalac, Budućnost – Javor Matis i Sinđelić – Zlatibor.