XS
SM
MD
LG

Start protiv Slavije

Nova sezona košarkaškog prvenstva Republike Srpske počinje ovog vikenda. Liga broji 12 klubova, a u odnosu na prošlu sezonu novi članovi su Obilić iz Pala (Prvak Druge lige Istok), Budućnost iz Bijeljine (prvak Druge lige Centar) i Radnik iz Bijeljine (prošlogodišnji Premijerligaš). Na osnovu prošlogodišnjeg plasmana, iz lige su ispali Rogatica i Slavija, ali je ekipa iz Istočnog Sarajeva zadržala status prvoligaša zbog odustajanja Rudara iz Ugljevika.

Košarkaši Sutjeske prvenstvo počinju utakmicom protiv Slavije u Istočnom Sarajevu. U našem timu došlo je do nekih promijena u igračkom, ali i rukovodećem kadru. O dešavanjima u klubu i očekivanjima pred novu sezonu razgovarali smo sa dugogodišnjim trenerom Sutjeske, Milenkom Ivanovićem.

Gospodine Ivanoviću, kada ste počeli pripreme i da li ćete ući spremni u novu sezonu?
 

Poslije nekoliko sezona u kojima smo iz raznoraznih okolnosti kasnili sa pripremama ove sezone počeli smo mogu slobodno da kazem na vrijeme. Prvi i uvodni dio priprema na gradskom stadionu počeli smo 30.08.2018. Poslije deset dana treninga na stadionu ušli smo u dvoranu i uključili rad sa loptom. Moram da pohvalim ekipu, jer su u tom periodu zaista jako dobro trenirali, bili disciplinovani i ispunjavali sve zadatke koje je stručni štab pred njih postavio. Sigurno da će nam to što smo počeli sa pripremama na vrijeme dosta značiti ove sezone. Bićemo dosta spremniji i uigraniji na samom početku, što nije bio slučaj u prethodnim godinama.

Koliko ste igrali utakmica u pripremnom periodu i da li ste zadovoljni rezultatima?
 

Do sada smo u pripremnom periodu odigrali četiri utakmice. Dva puta smo odmjerili snage sa ekipom Radničkog iz Goražda, a pored toga smo učestvovali i na memorijalnom turniru ,,Rade Stanimirović“ u Višegradu gdje smo odmjerili snage u polufinalu sa ekipom Varde, a u finalu smo igrali protiv ekipe Mileševca iz Prijepolja. Zabilježili smo sve četiri pobjede, ali ono što mi je najvažnije je da nismo imali povreda i da smo uvidjeli na čemu moramo da radimo u narednom periodu kako bismo spremni dočekali start prvenstva i utakmicu protiv ekipe Slavije.

Koliko se promijenio igrački kadar i da li ste zadovoljni urađenim u prelaznom roku?
 

Moram da kažem da sam prezadovoljan igračkim kadrom koji imam na raspolaganju i zaista treba odati veliko priznanje novoj Upravi kluba na čelu sa predsjednikom gospodinom Radmilom Marićem, jer smo uspjeli da sačuvamo ekipu od prethodne sezone i da je dodatno ojačamo sa par novih igrača. Od prošlogodišnjeg sastava jedino nas je napustio Stefan Ivanović koji se vratio u ekipu Varde iz Višegrada. Svi ostali igrači su ostali i ove sezone. Velikim naporom Uprave uspjeli smo da vratimo naše igrače koji su ponikli u klubu. Tu prije svih mislim na centra Nemanju Sladoja i plejmejkera Dragana Vukovića koji su prošle sezone nastupali u KK „Spartak” Subotica i KK „Prijedor”. Doveli smo na bekovskoj poziciji Tunguz Aleksandra, koji je prošle sezone nastupao za ekipu „Leotara” iz Trebinja. Riječ je o mladom igraču koji će donijeti dodatni kvalitet i konkurenciju na bekovskim pozicijama. Takođe, naš bivši kapiten Ivan Radović je odlučio da odigra još jednu sezonu za klub i zaista mi je drago što će biti sa nama i pomoći svojim iskustvom ovim mladim momcima da napreduju i budu bolji igrači.

Za kraj šta imate da poručite našim navijačima? Sigurni smo da će i ove sezone dvorana u Foči biti dosta posjećena.
 

Mogu samo da obećam da ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe kako bi zabilježili pobjedu. Tako će biti od prvog kola i utakmice protiv Slavije. Pozivam publiku da nam svojom podrškom pomogne kako bismo bili još bolji i kako bismo ostvarili što bolje rezultate.


22 .kolo Prva liga RS
Sokolac 76 : 79 Varda HE
Budućnost BN Basket 58 : 69 Drina-Princip
Leotar 91 : 78 Student-Igokea
Obilić 73 : 89 Prijedor
Slavija 1996 64 : 51 Radnik BN Basket
Borac 61 : 52 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Borac 22 19 3 41
2 Leotar 22 18 4 40
3 Sokolac 22 14 8 36
4 Budućnost BN Basket 22 13 9 35
5 Varda HE 22 12 10 34
6 Slavija 1996 22 11 11 33
7 Radnik BN Basket 22 11 11 33
8 Drina-Princip 22 10 12 32
9 Sutjeska 22 9 13 31
10 Prijedor 22 9 13 31
11 Student-Igokea 22 6 16 28
12 Obilić 22 0 22 22